Viktigaste matchen på mycket länge

Börjar nästan känna mig tjatig när jag i rubriken poängterar betydlesen av dagens match. Har tidigare skrivit viktig match, årets viktigaste match med mera, men det fortsätter bara eftersom H43 fortsätter att underprestera och inte lyckas knyta ihop säcken!

Alingsås står för motståndet kl. 16.00 i Fof Arena idag. Ett Alingsås som började denna säsong ganska tveksamt men efterhand har spelat allt bättre. Man ligger i nuläget femma i tabellen utan möjlighet att avancera uppåt, men löper en viss risk att tappa ett par placeringar neråt. Hur som helst är man helt klara för slutspel så det råder inget tvivel om att H43 är det lag som har mest att spela för!

H43 har varit en besvikelse i många matcher efter vm-uppehållet. Men samtidigt är det svårt att värdesätta insatserna då man har haft "oturen" att möta många formstarka lag. Kan nämnas att Sävehof slog Ystad med ännu större siffror igår på bortaplan än man slog H43 med på hemmaplan. Kanske är det så att Sävehof just nu är i riktigt bra form, man ska inte glömma att det inte var så länge sedan man skakade om Hamburg i Champions League.

Oavsett motståndarform tycker jag inte att H43 spelarna alla gånger uppträtt på ett sådant sätt som är värdigt elitseriespelare. I vissa matcher har siffrorna runnit iväg allt för lätt. Och andra gånger viker man ner sig när man har chansen att vinna matcher. Det mest oroande tycker jag är att man släppt in lite väl många mål vid ett par tillfällen, något som tyder på alltför slappt försvarspel. Försvarspel bygger till stora delar på inställning. Man måste gå in och tänka att här ska inte en jävel förbi, och om dem ska det så ska det vara på bekostnad av ett och annat blåmärke! Idag vill jag se den inställningen!
Espen har på slutet inte heller varit lika bra som tidigare. Men kanske är det just på grund utav sämre hjälp från försvaret!

Anfallspel handlar i större grad om kunnande och spelskicklighet än försvarspel. Men även här kommer man långt på bra inställning. Men det gäller att ta med sig huvudet ut på plan också. Genomtänkta satsningar och avslut krävs. Dåliga beslut i anfallspelet leder alltid till att motståndarna får kontringslägen, och det har man inte råd att ge dem!

Förutsättningarna är på sätt och vis både enkla och komplicerade. H43 har 16 poäng, Lindesberg 14. En seger räcker förmodligen mycket långt då 18 poäng är det maximala Lindesberg kan komma upp på. Skulle Lindesberg vinna båda sina matcher och H43 bara en, gäller det att minimera förlustmarginalen i den match man förlorar. Då kan målskillnad räcka! Detsamma gäller om H43 förlorar båda och Lindesberg vinner en. Absolut enklast är om H43 vinner båda sina matcher!

Lugi slog Skövde igår. Vilket innebär att Lugi är klar trea i tabellen, och Skövde är klar fyra. Detta kan ses som både bra och dåligt. Att Skövde inte har något att spela för i sista omgången när man möter H43 ökar givetvis H43:s möjlighet att ta poäng i Skövde. Men detsamma gäller Lindesbergs möjligheter mot Lugi då Lugi inte heller har något att spela för. Dock hoppas jag att Axnér fortfarande har så mycket hjärta för H43 och sina forna lagkamrater att han ser till att Lugispelarna brukar allvar. Men det är på måndag det. Vinner H43 idag, kan vi slippa alla sådana spekulationer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0