Tack Drott, kör nu H43

Drott gjorde precis vad jag hoppades på när man igår kväll slog Lindesberg på bortaplan. Nu ska jag inte vara naiv och tro att allt är klart bara för det. Men visst ljusnade läget lite igår. Lindesberg kan nu som mest komma upp på 18 poäng. Det innebär att H43 troligtvis är helt klara vid en seger på dem tre återstående matcherna. Så till vida man inte får storstryk i någon match och försämrar målskillnaden rejält också.

Ikväll väntar Sävehof på bortaplan. Och precis som Tomas Westerlund säger till heh, så har H43 verkligen inget favorittryck på sig i alla fall. I mer än 9 fall av 10 ska Sävehof vinna hemma mot H43. Men samtidigt vet vi att H43 kan spela riktigt bra handboll och man har defenitivt mer att spela för. Låt vara att Sävehof spelar för serieseger, som slutspelet är utformat spelar det ingen som helst roll om man kommer etta eller tvåa. Däremot är det en sjuhelsikes skillnad på att komma trettonde eller fjortonde!

H43 kommer förmodligen till spel med ett ganska ordinarie manskap. Enligt sydsvenskan är tydligen Ola Anto lite krasslig och tveksam till spel, men i övrigt ska alla vara friska! Formen kan givetvis inte beskrivas som något annat än dålig. Men frågan är egentligen hur dem knappa förlusterna hemma mot Redbergslid och Hammarby ska värderas. Hammarby har nu fyra raka segrar, och Redbergslid har efter en otroligt stark vår seglat upp på slutspelsplats!

Kanske är det optimisten inom mig som säger att H43 har en god chans att skaka Sävehof idag, jag vet inte. Kanske kan man skaka Sävehof men att det inte räcker hela vägen fram. Bra nog i så fall. Det viktiga ikväll är nog egentligen inte att vinna. Det viktiga är att känna att man får igång ett spel som konkurrerar med dem bästa. Då har man en trygghet i spelet att bygga på, och det behövs inför kommande matcher. Jag skrev igår att hemmamatchen mot Drott var Lindesbergs stora chans. Och i så fall är det nog hemmamatchen på lördag mot Alingsås som är H43:s stora chans att avgöra bottenstriden till slut!

Kom igen nu H43. Många lag har nu hjälpt er på vägen. Se till och hjälp er själva nu också!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0