Svagt Lugi

Lugi hade inte skuggan av en chans mot Guif när slutspelserien drog igång för våra lundakamraters skull. Att förlora hemma mot Guif är ingen katastrof i sig, men när siffrorna drar iväg till 22-32 och man inte kommer någonstans alls i sitt anfallspel då är det inte bra.
Anders Hallberg och Joakim Bååk ska väl ha godkänt, men inte så många mer.

Samtidigt måste man imponeras av Guif. Vilket försvarspel. Man lyckas radera bort Kim Ekdahl Du Riez helt ur matchen, det kan inte vara många matcher i år som han gå mållös av planen. Framåt har man ett tålamod och en metodik som inte många svenska lag kommer i närheten av. Med Tobias Arens och Patrik Johanssons skytte har Guif i år ett mer komplett anfallspel, jämfört med den Guifupplaga som spelade sm-final för snart två år sedan.

Jag har lite svårt att förstå hur Zanotti och Axnér tänker ibland. Axnér förklarar förvisso uttagningen inför dagens match med att man tagit med det tyngsta man har för att få stopp på Guifspelarna. Men idag har man 5 st linjespelare. Och endast 4 st niometerspelare av elitserieklass, ja Viktor Sandberg får ursäkta men hans tid kommer. När då Kim Ekdahl Du Rietz har en nattsvart dag och Mikael Söndergaard inte är mycket bättre då är det mer eller mindre kört. Men alternativen kanske är få totalt sett. Den där fadäsen med Fredrik Wahlström kan bli kostsam i slutändan.
Och att Linus Persson får börja igen i andra halvlek förstår jag inte alls. Alla vi som kan handboll vet att försvaret och målvakten har ett samarbete där man täcker sitt hörn. Idag släppte Linus in precis allt som kom i hans hörn!

Zoran var gäst i studion i pausen. Kul att höra hans åsikter. Vilket H43 hjärta han har. Men ändå ville han att Lugi skulle vända och vinna matchen. Lite konstigt tycker kanske somliga. Men Zoran är inte dum. Han förstår hur mycket det skulle betyda för lundahandbollen totalt sett med en framgång. Får Lugi en framgångsvåg, kan H43 säkert rida lite på den och också dra fördelar.
Zoran nämner också hur besviken han är på den dåliga publisiffran och den dåliga stämningen. Något som även kommentatorer och spelare nämner vid flera tillfällen. Något måste banne mig göras nu, nu är det rikskänt hur dålig lundapubliken är på att stötta sina lag. Förvisso vill jag ge delar av skulden till själva slutspelserien. Fortsatt serielunk istället för slutspelspuls attraherar knappast!

Kommentarer
Postat av: Birger Henningsson

Det är väl uselt oavsett slutspelsupplägg med 1098

på läktaren i ett möte med Guif som kan vara avgörande för hela serien.

Var fanns Lugis anhängare?

2011-03-28 @ 08:51:11
Postat av: bloggare på icedaniel.se

Du behöver väl inte sluta blogga bara för att det är sommar?

2011-07-11 @ 02:02:38
URL: http://www.icedaniel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0