Stavsten nästa

Kvalserien går vidare och ikväll är det dags för första hemmamatchen när Stavsten från Trelleborg kommer på besök. Ett Stavsten som fick rejält med pisk mot Hammarby i första omgången. Laget har haft en del avhopp från tongivande spelare på vägen till kvalserien och ska normalt inte utgöra något större hot mot H43. Men vi ska komma ihåg siffrorna 29-19 om jag minns rätt. Det var med dessa siffror Stavsten vann en träningsmatch mot H43 inför säsongen!

H43 fick den där smakstarten jag så gärna ville att dem skulle få när dem besegrade IFK Ystad i lördags. Nu väntar ytterliggare två matcher mot allsvenskt motstånd innan det är dags att möta Kristianstad och Hammarby hemma och borta. Inleder man med tre segrar mot de allsvenska lagen så kan man troligen se ljust på framtiden. Själv tror jag på detta nu, efter att ha varit negativ större delen av våren.

Idag gäller det att bestämma tempo från första början. Detta gäller egentligen i alla möten med de allsvenska lagen. H43 har 32 matcher med elitserietempo i kroppen denna säsongen, det gäller att utnyttja detta och inte falla in i ett lägre tempo! Försvarspelet är som vanligt viktigt och framåt gäller tålamod och metodik. Man kan fortfarande bli mycket bättre på att utnyttja hela laget.

Framförallt tror jag att man måste fortsätta vara ödmjuk. Gör man vad man ska är H43 bättre än Stavsten sju dagar i veckan. Men man får inte gå in i matchen och tro att detta ordnar sig bara man ställer ut skorna. Med rätt inställning så blir detta bra. KÖR NU!

Vi ses i Fof Arena ikväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0