Oviss kvalserie trots allt

Precis som jag så var Tomas Westerlund allt annat än nöjd med H43:s insats igår. Allt för många ställde bara in skorna och väntade på att lagkamraterna skulle ta initiativ. Plusvarianterna igår var Christoffer Fors och Johannes Sandgren framförallt. Espen var också helt okej i målet.

Daniel Lindqvist är en gåta för mig den här säsongen. Jag har kritiserat honom och varit besviken på hans insatser vid ett flertal matcher. Sen är han helt plötsligt lysande och bäst på plan i hemmamatchen mot Alingsås. Igår var han däremot tillbaka i lite gamla synder. När Daniel Lindqvist är dålig så avlöser de ogenomtänkta besluten varandra. En så pass rutinerad spelare som "Gedda" måste kunna ha en högre lägstanivå än så här!

H43 ska vara glada att man trots allt står som segrare i gårdagens match, och jag hoppas också att den sämre insatsen rent spelmässigt blir till en väckarklocka. Det går inte att möta de allsvenska lagen och vinna om inte inställningen är där till 100%.

Detta fick IFK Kristianstad erfara igår. Ystad skrällde och vann med uddamålet. På Kristianstads hemmaplan dessutom. Givetvis oerhört starkt av Ystad men man måste fråga sig lite vad Kristianstad håller på med, alla eventuella skadeproblem eller andra bortförklaringar till trots. Kristianstad måste jämte Ystads IF räknas som säsongens besvikelse i elitserien. Man har en ekonomi och ett hemmastöd som få andra lag kommer i närheten av. Man har ett på pappret riktigt namnkunnigt lag som borde ha alla förutsättningar att gå till slutspel. Frågan man ställer sig är hur länge Kenneth Andersson ska få underprestera med så bra förutsättningar.

Ystads seger igår spetsar till kvalserien en hel del. Och förmodligen är det inte alls positivt för H43:s del. Hade elitserielagen inlett med 3 segrar var mot de allsvenska lagen så hade avståndet ner till lag 4-6 varit 6 poäng. Nu kan vi istället hamna i ett läge där det blir fyra lag inblandade om dem 3 elitserieplatserna. För H43 gäller det nu att skaffa sig en bra postion. Seger måste det bara bli borta mot Önnered på söndag. Sen blir matchen hemma mot Kristianstad på torsdag om en vecka extremt viktig. Seger där och Kristanstad sitter riktigt i skiten, medan H43 skaffat sig allt bättre förutsättningar.

Det är skoj när en serie lever, roligt med spännande matcher med stor betydelse. Men detta kan bli sen stor påfrestning för mitt H43 hjärta. Men det är klart, man börjar faktiskt bli lite härdad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0