Kvalserien

Imorgon drar det igång. H43 möter IFK Ystad på bortaplan. En god start på kvalserien är oerhört viktigt. Minns förra året när H43 åkte på storstryk i första omgången mot IFK Tumba. Det ledde till att man fick spela med kniven på strupen större delen av kvalserien. Så snälla, se till och var med från början den här gången.

Förutsättningarna är enkla. 10 omgångar ska spelas. Alla möter alla hemma och borta. Och de tre lag som har flest poäng efter 10 omgånger spelar i elitserien säsongen 2011/2012. Övriga tre lag får börja om i allsvenskan.

Elitserielagen får givetvis räknas som favoriter. Man ska ha ett högre tempo i sig efter en hel elitseriesäsong, men det gäller att ta tag i spelet också och inte falla ner i de allsvenska lagens tempo. Jag har själv inte sett någon allsvensk match i år men jag har förstått att skillnaden i alla fall är märkbar. Kan nämnas att jag läste att IFK Ystads anfallspel fick en positiv injektion under vm-uppehållet då Viktor Sandberg var utlånad dit från Lugi. Tänk på att samme Sandberg i princip inte kom någonstans i sista derbyt mot H43 då han fick mycket speltid eftersom Kim Ekdahl Du Rietz och Anders Hallberg var skadad. Alltså är skillnaden så pass stor att en bänknötare i elitserien kan vara framstående i allsvenskan.

Förra året vann H43 alla sina fem hemmamatcher i kvalserien. Dessutom vann man två bortamatcher. Och gissningsvis kommer något liknande att krävas i år. Men det beror givetvis på hur dem andra lagen spelar. Börjar alla slå alla kan det komma att räcka med färre poäng.
H43 har i år varit ett avsevärt mycket bättre hemmalag än bortalag. Man vann premiären borta mot Ystads IF, men den matchen ingick i Slaget i Malmö och får närmast ses som match på neutral plan. Utöver det kom säsongens enda bortaseger mot Malmö i december. Här måste man höja sig ett snäpp och det hade varit trevligt om man börjar redan imorgon mot Ystad.

Sen ska jag passa på att ge båda lundalagen en liten känga angående hur dem behandlar sina trogna supportrar. Jag har innan varit inne på hur vi årskortsinnehavare snällt fått stå åt sidan i samband med matcher där det varit fri entré. Nu när elitseren är slutspelad har jag förtvivlat svårt att förstå varför vi inte kan få förköp på våra platser. Har man haft en och samma plats hela säsongen vill man gärna fortsätta sitta på den. I alla fall jag som är vanemänniska. Det borde ju inte vara så svårt i dagens datorsamhälle att dem årskortsinnehavare som vill behålla sin plats under kvalserie/slutspel sätter in pengar på klubbarnas plusgiro och därefter förlänger klubben kortens giltighetstid.
För H43:s del så kommer det knappast att vara fullsatt under kvalserien och man kan troligen få tag i bra biljetter ändå. Men låt säga att Lugi tar sig till semifinal kan det kanske vara så att biljetterna tar slut till någon hemmamatch. Att då dem trogna årskortsinnehavarna inte får en chans i första hand känns som ett hån!

Vad gäller H43 undrar jag om dem vill ha folk till sin första hemmamatch i kvalserien. Det är nu fem dagar tills man möter Stavsten hemma på onsdag. Och än så länge går det inte att köpa biljetter via nätet. Och biljettinformationen är inte heller uppdaterad med prisuppgifter för kvalserien.

Men nu ska jag sluta gnälla och istället se fram emot att kvalserien drar igång. Det är nu det gäller!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0