En medioker sportslig ledning

Det är rubriken på Artur G Blidings krönika på Skånska Dagbladet. Mannen som fick Tomas Axnér att sluta blogga för skånskan menar att H43:s ledning bär huvudansvaret för H43:s utsatta läge just nu!
Ni läser krönikan här: http://www.skanskan.se/article/20110307/SPORT/703079951/1012/-/en-medioker-sportslig-ledning
Givetvis har han en poäng. Klubbledningen ansvarar för kontraktskrivande och nyförvärv, men kanske ska man se bakomliggande orsaker till situationer som uppstått!

Om jag inte missminner mig tog H43:s förra säsong slut 7:e maj förra året. Då, i kvalseriens sista omgång säkrade man nytt elitseriekontrakt genom seger mot IFK Tumba. Inte förrän då visste man vilken serie man skulle spela i denna säsong. Att då försöka knyta upp en massa nyförvärv av högsta elitserieklass när du inte ens kan garantera dessa att det blir elitseriespel är i princip en omöjlig uppgift för vilken klubbledning som helst. Och med all respekt för H43:s nyförvärv inför nuvarnade säsong så hamnade man snarast i en situation där man fick ta det som var över!

Föregående år har H43 vid flera tillfällen gjort med elitseriemått mätt några bra nyförvärv. Andreas Bamberg och Daniel Lindqvist var båda etablerade elitseriespelare när dem kom. Men dessa var givetvis inte gratis och denna typ av nyförvärv var det som höll på att knäcka ekonomin för bara ett år sedan!

H43 har tre problempostioner för närvarande som jag ser det. Och här får jag ge Bliding rätt. Mittsex och högersex där man inte lyckats ersätta Anton Månsson och Tomas Axnér. Men sen anser jag också att man verkligen skriker efter en riktigt bra spelfördelare!

Vad gäller nya kontrakt med befintliga spelare inför nuvarnade säsong så var givetvis prio ett att förlänga med Zoran Roganovic. Detta lyckades man också med vilket trots hans stora H43 hjärta får ses som mycket bra gjort. Det lär ha funnits en massa intressenter av Zorans tjänster. Zoran har passerat 30 och några år till. Förmodligen blir han nu inte bättre utan står eller har till och med stått på toppen av sin karriär. Men Zoran är en superstjärna som attraherar publik och sponsorer och därför var förlängningen av hans kontrakt mycket viktig inte bara rent sportsligt.

Bliding menar däremot att tecknandet av ett nytt kontrakt med Daniel Lindqvist till 2013 var fel och med facit i hand får jag väl tyvärr hålla med honom. Ni som följer den här bloggen vet att jag varit mycket kritisk till "Gedda" i år. Och troligen är han ensam ansvarig till ett par poängförluster i år på grund av mindre genomtänkta beslut i jämna matchers slutminuter. Men det är alltid lätt att vara efterklok och Lindqvist var periodvis en av våra bästa spelare förra året och han besitter många goda kvalitéer som handbollspelare. Om H43 klarar sig kvar ser jag snarast Daniel Lindqvist som en komplementspelare framöver, inte en spelare för startuppställningen!

Vidare hyllar Bliding Lugis sportchef Emme Adebo som en av landets bästa. Intressant att landets bästa sportchef under vm uppehållet gör en jättetabbe och lånar ut en av lagets spelare på ett sådant sätt att han är förlorad för resten av säsongen. Denna fadäs med Fredrik Wahlström kan kosta Lugi framgångar senare i vår då ett komplement till den ojämne Mikael Söndergaard verkligen hade behövts. Men jag utgår från att Bliding tycker att det är okej av landets bästa sportchef att göra det misstaget!

Känns just nu som om allting H43 gör grankas med mycket kritiska ögon medan Lugi på ett helt annat sätt kommer undan med mindre genomtänkta handlingar. Till viss del förståeligt med tanke på dem skilda sportsliga framgångarna. Men ändå känns det som om medierna siktat i sig på H43 och huggar så fort dem får en chans.

Kommentarer
Postat av: Sebastian

Hej

Kul att du bloggar om H43, men tyvärr har inte H43 inte den organisation som finns i LUGI.

Har varit engagerad i båda klubbarna, och det är väldigt stor skillnad.

Möjligt att Emme gjort ett misstag, men annars har han superkoll.

Kommer att följa din blogg. Jag hoppas verkligen att H43 klarar fortsatt spel i Elit-serien.



Hjärtliga handbollshälsningar

Sebastian

2011-03-12 @ 19:31:29
Postat av: Erik

Tjena.



Roligt att få läsa lite blogg från Lund. Måste bara poängtera att jag är väldigt nära vän med några i LUGIs A-lag och anledningen till att man lånade ut Wahlström är för att han inte var bra nog. En Kalle Björkman värvning helt enkelt, sen så är Emme ovärderlig för Lugi. Även om man har blått hjärta så måste man inse att de jobbet Emme lägger ner och gör för LUGI är stort.



Tack, kommer läsa mer.

2011-03-20 @ 15:53:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0