En bra start tack.

Så drar då kvalserien igång i eftermiddag. Bortamatch i mot IFK Ystad klockan 15.00. I år vill jag se en bra start på kvalserien, och förhoppningsvis har man lärt sin läxa från förra året då man fick storstryk i den första matchen mot IFK Tumba.

Vinsten i näst sista omgången mot Alingsås var inte bara viktig på så sätt att man säkrade kvalserieplatsen. Jag fick också känslan av att flera ton tunga ok lämnade H43 spelarnas axlar. Man fick äntligen vinna igen och tar på så sätt med sig en positiv känsla in i kvalserien. Nu gäller det att våga spela ut, göra det man är bra på oavsett hur det ser ut. I kvalserien betyder stilpoäng absolut ingenting.

Utgår från att H43 är ordinarie så när som på Andreas Bamberg. Skönt, hoppas nu att alla håller sig friska och skadefria i en månad till. Espen i mål, Nemanja bakåt och Zoran framåt, där har vi nog H43:s nyckelspelare. Sen gillade jag verkligen vad jag såg i Daniel Lindqvist mot Alingsås, det var den gamle "Gedda" vi fick se igen!

H43 måste bygga sitt spel på en stark defensiv. När man vunnit i år har man inte gjort det tack vare 40 gjorda mål, utan snarare tack vare att man inte släppt in mer än omkring 25. Det är också här man måste ligga. Ett starkt och hårt försvarspel ska tvinga motståndarna att ta dåliga avslutslägen, avslut som Espen sen kan rädda. Får man detta att stämma skapas också kontringslägen. Vi har duktiga kontrare i framförallt Fredrik Creutz. Tyvärr har Creutz inte varit till sin fördel riktigt efter vm, men vi vet vad han kan, jag vill gärna se en formtopp nu!

Framåt gäller tålamod och att få med hela laget. Högerkant och linjespel är det som saknats framförallt på sista tiden. Men första halvleken mot Alingsås var bra. Fortsätt så.

IFK Ystad vimlar av unga talanger som fortfarande har en del kvar att lära. Unga spelare är i något större grad beroende av dagsformen är äldre med mer rutin. Det kan alltså bli både fågel och fisk. H43 bör hålla ett extra öga på Jim Gottfridsson, förmodligen en av svensk handbolls största talanger just nu. Han har till och med fått smeknamnet "Gud" i handbollskretsar. Av vilken orsak låter jag vara osagt!

Kom igen nu H43, nu kör vi!

Kommentarer
Postat av: Wilmer

GOTTfridsson, GOTT = tyska för GUD.

2011-03-26 @ 10:28:09
Postat av: Oskar

Tack för det, då vet vi. Så enkelt var det alltså!

2011-03-26 @ 14:41:29
URL: http://oskarshandboll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0