Em-kval

Så får man då lite andhämtning mitt i brinnande bottenstrid i elitserien och istället är det dags för landslaget att spela igen. Dubbelmöte med Slovakien väntar och troligtvis avgörs stora delar av em-kvalet denna vecka!
Vinner Sverige båda mötena så är man klara för em 2012. Kanske är det mer realistiskt att tänka sig att lagen vinner sina hemmamatcher, och även då ser det helt okej ut för svensk del!

Det är första matcherna efter vm-framgångarna på hemmaplan för en dryg måndad sedan. Det är nu man ska visa att vm inte var en tillfällig topp utan att man nu på allvar är på väg att etablera sig i världstoppen igen. Skulle man förlora båda matcherna mot Slovakien lever em platsen farligt, och vid ett missat em minskar betydelsen av vm framgången betydligt sett ur ett längre perspektiv!

Sverige har som bekant en del skadeproblem. Värst är det på högernio där våra båda superstjärnor Kim Andersson och Oscar Carlén går skadade. Givetvis ett stort avbräck, men de båda ersättarna Johan Jakobsson och Kristian Svensson har känt på landslagspel förr och är två mycket kompetenta handbollspelare.
På linjen saknas de båda vm spelarna Robert Arrhenius och Mattias Gustafsson. Ersätter gör Andreas Nilsson och Nicklas Barud. Ska bli mycket intressant att se hur Sveriges linjespel fungerar nu då detta var vår stora akilleshäl under vm. I mina ögon besitter faktiskt Andreas Nilsson bättre offensiva kvalitéer än både Arrhenius och Gustafsson, låt vara på elitserienivå!

Skadeproblemen till trots har vi fortfarande ett mycket bra lag. Jonas Källman som äntligen fick lyckas fullt ut under vm är spelklar igen efter sin ljumskskada.
Vi har fortfarande världens bästa mittförsvar med Magnus Jernemyr och Tobias Karlsson. Och förhoppningsvis kan Johan Sjöstrand komma upp i "vm klass" i målet. Då ska Sverige ha mycket goda chanser att vinna båda matcherna mot Slovakien!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0