Elitserien färdig

H43 förlorade den helt betydelselösa matchen mot Skövde. 29-24 skrevs slutresultatet och att förlora med fem mål uppe i Skövde är absolut igenting att skämmas för!

Enligt rapporterna märktes det rätt tidigt att det var en match helt utan betydelse. Och när det väl drog ihop sig i andra halvlek markerade Skövde att det är dem som är slutspelslag och H43 kvallag. Inte mycket att säga om egentligen. Glädjande för H43:s del är att nio målskyttar står uppskrivna i matchprotokollet. Såväl Petter Strömberg som Måns Gerdtsson har gjort mål, två spelare som normal inte får så mycket speltid!

Nu får man fyra dagar på sig med välbehövliga förberedeser inför kvalserien. Man börjar mycket riktigt borta mot IFK Ystad på lördag. Och jag hoppas man lärde sig förra årets läxa när Tumba vann en stor seger i första omgången. I år gäller det att vara med från början.

H43 anordnar en supporterresa till matchen på lördag. Ett härligt initiativ. Något jag faktiskt efterlyste här i bloggen för bara någon vecka sedan. Det kan väl inte va så att någon i H43:s ledning har hittat den här bloggen. Nej, är nog snarare slumpen som slagit till! Om någon läsare här är intresserad så gå in på H43:s hemsida här www.h43.nu och läs om resan!

Igår blev det också klart att H43 får sällskap av Hammarby och Kristianstad till kvalserien. Inte helt oväntat att Hammarby skulle hamna där. Men för Kristianstad får det ses som en missräkning. Med många namnkunniga spelare i laget bör man kunna få till det bättre än så här. Nu är tydligen Jesper Larsson knäskadad också. Skulle det visa sig allvarligt så är det ett jätteavbräck för Kristianstad.

Sidan om kvalserien är det ju också dags för slutspel. Det blev Malmö som knep den sista slutspelsplatsen i kamp med Ystads IF. Det är ett formsvagt Malmö som inte alls imponerat efter vm-uppehållet. Skador och sjukdomar har visserligen stört en del men visst ska man kunna bättre än så. Desstuom hörde jag ryktesvägen att stämningen i laget inte ska vara den bästa. Proppen har tydligen sina favoriter, och tillhör man inte dem har man väldigt svårt att hävda sig. Om det är så att det pyr ett missnöje i laget, kan det ju kanske vara en bidragande orsak till vårens dåliga resultat!

Ystad missar alltså slutspel och får på något sätt ses som säsongens stora besvikelse. Oerhört svagt att vika ner sig som man gör igår i andra halvlek mot Alingsås när en slutspelsplats står på spel. Ystad har varit fruktansvärt ojämna hela säsongen egentligen och dessutom står man och faller allt för mycket med Sebastian Seifert. Undrar om han orkar en säsong till med sina astmabesvär!

Transportsträckan är avklarad. Nu börjar det viktiga. Kvalserien är speciell. För visst är det roligt med matcher som verkligen betyder något. Det är bli mer kamp än skönspel. Och spänningen i en kvalserie är något speciellt. Men jag ska erkänna att jag kastar avundsjuka blickar mot slutspelet. Tänk att få spela roliga matcher som betyder något, och ändå inte ha så mycket att förlora!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0