Avgörandet

Kanske kommer inte bottenstriden i året elitserie att avgöras idag. Men idag är i alla fall början på avgörandet om man kan uttrycka sig så! H43 har fyra matcher kvar att spela, och idag har man den på förhand bästa segerchansen! Dessvärre sett med blåa ögon är det ett ganska formstarkt Hammarby som kommer på besök!

H43 har hela säsongen kommit undan med sina sämre insatser tack vare att Lindesberg varit ännu sämre. Det är slut med det nu. I absolut värsta fall kan H43 ikväll ligga sist och på nedflyttningsplats. Men låt oss istället fokusera på det som behöver vara bra!

Försvarspel och målvaktspel har med några undantag under säsongen legat på en bra stabil nivå. Det måste det göra i ytteriggare fyra matcher nu!
Spelet på 9 meter har rent generellt hittat en bra nivå. Jag vill se Johannes Sandgren, Daniel Lindqvist och Zoran Roganovic så mycket som möjligt idag. Dessa herrar är dem som lyckats bäst efter vm uppehållet och ska då få mest speltid. Johan Brännberg har varit direkt dålig efter vm och jag kommer att bli milt sagt irriterad om han får mängder av speltid idag!
Vad våra niometerspelare däremot måste bli bättre på är att variera sig. Många gånger blir det allför lättläst när man söker avslut i mitten. Utspelen till kanterna och inspelen till linjen måste komma oftare. MEN, då måste dem ändå vara genomtänkta och inte komma på vinst och förlust.

Idag gäller det också att våra mest rutinerade spelare visar vägen. Vi har många duktiga yngre spelare. Men om matchen står och väger är det viktigt att Zoran, Nemanja och Lindqvist vågar ta tag i det. MEN samma sak här. Genomtänkta satsningar och avslut först, ingen "one man show" för att ta på sig hjälterollen. Och detta gäller i synnerhet Zoran Roganovic!

Trots den bedrövliga slutminuten i senaste hemmamatchen mot Redbergslid fanns där en del bra saker att ta med sig. Och man ska också komma ihåg att Redbergslid faktiskt har varit ett av elitseriens absolut formstarkaste lag efter vm.

Hammarby har spelat allt bättre på slutet. Albin Tingsvall och Johan Pilfalk är båda skadefria och på väg mot gammal god form. Och framförallt Tingsvall i form är en ruggigt bra handbollspelare. Men det kanske största utropstecknet i dem senaste matcherna är Robin Hallberg i mål. När man slog Skövde på bortaplan släppte han endast in 4 mål i första halvleken och hade en räddningsprocent på 79%. Sinnessjukt!!

Tyvärr tror jag Fof Arena kommer att gapa ganska tom idag. Därför gäller det att vi som är där gör vårt bästa för att stötta laget. Det är lätt att prestera i medgång. Men nu i motgång behöver laget all stöttning de kan få!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0