Truppen, mittsexor

Åter till min serie om nästa års trupp. Nu dags för mittsexorna.

H43:s svåraste spelarförlust inför den gångna säsongen var troligen Anton Månsson som lämnade för spel i Melsungen i Tyskland. En fantastiskt duktig tvåvägsspelare, bra båda i anfall och försvar.
H43 valde att ersätta honom med tyngd i Jens Eriksson och Petter Strömberg. Dessutom kom Ola Anto från Lindesberg men han var i första hand tänkt som en försvarspelare.

Kan lika gärna konstatera på en gång att luckan efter Anton inte gått att fylla fullt ut. Jens Eriksson hade en ganska okej höst men borde kunna ännu bättre. Petter Strömberg blev allt bättre ju längre säsongen led och här har vi ett mycket intressant namn för framtiden.

Ola Anto återvänder till Lindesberg efter bara en säsong och ersätts av Martin Karlsson som kommer ny från Hallby. Känner inte till Martin Karlsson något nämnvärt men ska erkänna att jag här hade hoppats på ett mer meriterat nyförvärv.

 

Ska erkänna att jag inte känner mig helt tillfreds med mittsex positionen inför kommande säsong. Jens Eriksson måste bli bättre på att utnyttja sin tyngd i anfallspelet. Han är faktiskt elitseriens tyngsta spelare, och då ska inte försvaren ha så lätt att plocka bort honom som man stundtals haft. Dessutom måste han trots sin storlek och tyngd förbättra fotarbetet i försvaret. Alltför ofta hinner han inte med utan blir omsprungen.

 

Då tror jag desto mer på Petter Strömberg. Ju längre säsongen led desto mer speltid fick han och desto bättre gjorde han det. Även han är stor och tung men utnyttjar sin storlek på ett bättre sätt. Dessutom en mer följsam försvarspelare.

 

Om det sen visar sig att nyförvärvet av Martin Karlsson blir en fullträff så kan det faktiskt se riktigt hyggligt ut gällande våra mittsexor ändå. Men det känns osäkert när så mycket hänger på enskilda spelares form och utveckling. Men vi ska också komma ihåg att vi nu har Thomas Sivertsson i ledarstaben. Är det någon som kan något om mittsex spel på hög nivå, då är det han!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0