Truppen, högernior.

Ber om ursäkt att det blivit så långt mellan blogginläggen nu. Men här kommer i alla fall nästa del kring nästa års trupp, högerniorna!

H43 har de senaste 8 säsongerna haft en av elitseriens bästa spelare alla kategorier på just denna positionen, nämligen Zoran Roganovic. Spelaren som kanske egentligen är "för bra" för elitserien om man nu kan säga så. Zoran skulle med lätthet kunnat tjäna mångdubbelt så mycket pengar i en bättre liga än vad han idag gör i H43.
Men Zoran har med åren fått det största H43 hjärta man kan tänka sig. Och detta i kombination med att familjen trivs och har rotat sig i Lund gör att han blivit kvar så länge.

Jag skrev härförledens om ett rykte att Zoran skulle vara på glid till IFK Kristianstad. Detta verkar stanna vid just ett rykte då IFK Kristianstad nu har spikat sin trupp. Vi kan alltså troligen se fram mot Zorans nionde säsong i H43-tröjan. Troligen skriver jag då det fortfarande ryktas om att H43 rent ekonmiskt har problem att fullfölja Zorans kontrakt.

Zoran har bjudit oss supportrar på många glädjestunder. Och de senaste två säsongerna har han väl närmast på egen hand räddat H43 kvar i elitserien. Zoran är en gudabenådad handbollspelare med få svagheter.
Det lilla orsomoment som finns är det som började skymta fram under den gångna säsongens kvalserie när Zoran inte alls var till sin rätt. Dåliga passningar som avlösta varandra med mera. Jag hoppas att detta var något tillfälligt, men Zoran är 34 år och blir inte yngre.

Bakom Zoran finns unge Måns Gerdtsson, en spelare jag tror kan bli riktigt bra om några år. Han har redan längden. Lägger han på sig ett par kilo muskler också så har han helt klart de rätta måtten för en niometersskytt av rang. Vad Måns behöver är speltid. Och givetvis har han den mycket otacksamma rollen bakom Zoran Roganovic.

Vad jag hoppas på inför kommande säsong är att Måns får alltmer speltid. Låt säga att Zoran spelar 40 minuter per match och Måns 20. På så sätt får Måns en chans att succesivt växa in i elitseriekostymen samtidigt som Zoran är mer fräsch de minuter han spelar.

Sammanfattningsvis är väl detta ändå H43:s mest stabila position. För även om Zoran inte blir yngre så är jag inte ett dugg orolig för att han ska göra oss besvikna. Kan dessutom Måns Gerdtsson ta ytterliggare något eller några kliv så är han ett mycket bra komplement. Då har H43 en uppsättning på högernio som står sig mycket väl i konkurrens med alla övriga elitserielag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0