Tråkigheter

Jag antar att det inte undgått någon när ett antal gamla lugispelare avslöjat att dem utsatts för övergrepp under ungdomsåren. Något som pågått under en väldigt lång tid och som dåvarande lugiledning valde att tysta ner gång efter annan.

Åtminstone fem fd. ungdomspelare i Lugi har via sydsvenskan gått ut och berättat hur Staffan Holmqvist, sedermera också ordförande i såväl svenska som europeiska handbollsförbundet vid flera tillfällen på ett eller aanat sätt utsatt de för sexuella övergrepp. Allt från smisk som bestraffning till nakenvägning med mera. Dessutom har han utövat ett avskyvärt maktutövande då han krävt motprestationer för arbeten han ordnat till lovande ungdomspelare.

Att detta kommer fram är jättebra för att förhindra att liknande saker händer i framtiden. Jag måste också säga att den nuvarnade lugiledningen agerat på ett fantastiskt sätt i den nu uppkommna situationen. Man har ordnat med psykologhjälp för dem som kan tänkas behöva det bland annat.

Däremot har flera lugitoppar genom åren agerat på ett rent bedrövligt sätt. Istället för att kolla upp sanningshalten i de rykten som ständigt har kommit har man valt att hålla en kompis om ryggen. Detta har lett till att han kunnat fortsätta skita ner livet för ett flertal unga människor och gett dem mentala sår som de får bära med sig hela livet. Och det värsta av allt är att när föredetta lugiordförande idag konfronteras med uppgifterna på nytt så väljer man fortfarande att stoppa huvudet i sanden. Såväl K Arne Blom som Bertil Andersén har fortfarande svårt att tro på uppgifterna. YNKRYGGAR!

Jag var själv ungdomspelare i Lund på slutet av 90-talet, men då spelade jag i H43. Dessa uppgifter är helt nya för mig och inget som på den tiden nådde oss som spelade i H43. Men det faktum att Staffan Holmqvist efter 1995 faktist verkade i H43 som mentor åt klubben kan ju faktiskt ge en lite kalla kårar. Tänk om han fått en ungdomsledar roll även där!

Jag hoppas att dessa avslöjanden kan sätta stopp för dessa problem i framtiden. Personer som tar på sig en ideell roll som ungdomsledare ska fan inte få utnyttja sin position. Dessa människor gör sig väl förtjänta av kastrering utan bedövning!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0