Elitserietips

Handbollen går för nuvarande riktigt på lågvarv. De flesta spelarna har gått på semester. Försäsongsträningen har tagit en paus och till och med Silly season har mattats av.
Därför tänkte jag ge mig på ett första tips om hur jag tror att nästa säsongs elitserie slutar. Helt baserat på nuvarande situation. Spelare kan både komma och gå fortfarande därför kommer mitt slutgiltiga tips att komma först om ungefär två månader. Men nu känner jag som följer.

1. Guif: Jimmy Jansson har lagt av, och i dagarna försvann Patrik Johansson till Tyskland. Men Guif har fått behålla stommen. Och i Robin Hallberg har man fått en riktigt bra målvakt, och Helge Freiman ny från Tumba är en supertalang. Guif är knappast så bra som Sävehof var förra året men får defenitivt gälla som favorit.

 

2. IFK Skövde: Rasmus Wremer har kommit hem. Tobias Warvne har anslutit från Lindesberg. Andreas Nilsson fick i slutet av förra säsongen sitt landslags genombrott. Lägg där till Linus Lake och Niklas Forsmoo och förmodligen elitseriens bästa målvakt i Mikael Appelgren. Skövde lär bli livsfarliga nästa säsong.

 

3. Sävehof: Har givetvis fortfarande en bra trupp i grunden. Men man har blivit av med Jonathan Stenbäcken och Johan Jakobsson och därmed också en massa enkla mål från bra skytte. Fredrik Larsson har anslutit och han är givetvis en mycket duktig spelare med landslagsmeriter. Men han ersätter inte Stenbäcken rakt av, är inte samma spelartyp. Och i nuläget känns det som om Sävehof kommer att få jobba mycket hårdare för varje mål nästa säsong. Dock tror jag att det dyker upp fler nyförvärv här och att Sävehof hamnar högre upp i mitt slutliga tips.

4: LUGI: Hade man lyckats behålla Kim Ekdahl Du Rietz hade Lugi hamnat högre upp i mitt tips. Nyförvärven av Albin Tingsvall och Kristians Meijer ger bra eko i handbollsverige. Men just nu ser man tunna ut på vänsternio och på linjen. Kanske också ett frågetecken för målvakternas jämnhet. Hur som helst så kommer Lugi att ha en ruggigt hög högstanivå kommande säsong, men är mycket känsliga för skador som det ser ut nu!

 

5. HK Malmö: Malmö har byggt långsiktigt under ett par år nu. Inför kommande säsong har man troligen landets bästa målvaktspar i Oscar Jensen och Stephen Nielsen. Dessutom är de nya danskarna Kasper Olsen och Matias Pape Granvik intressanta namn. Nästa säsong tror jag nog att Malmö säkrar slutspelsplatsen långt innan den sista omgången.

 

6. Alingsås: Har tappat Björn Iveland och Jonathan Berg och inte förstärkt med något mer än ett par unga lovande killar som snarare kommer att vara bra om ett par år än den kommande säsongen. Måste dessutom börja vinna mer utanför Nolhagahallen. Stabilt slutspelslag men inte mer än så.

7. Ystads IF: Förra säsongens missräkning med missat slutspel lär inte upprepas. Truppen känns gedignare inför kommande säsong med Martin Bager på mittsex som en riktig kalasvärvning. Ska också bli intressant att se hur Jim Gottfridssons första elitseriesäsong blir. Om Sebastian Seifert dessutom fått ordning på sina astmabesvär så kan Ystad bli jobbiga för alla lag. Men jag tror att det finns stor risk för att man är ojämna även nästa säsong. Pierre Hammarstrand blir bara äldre och äldre.

 

8. IFK Kristianstad: Tror att det är dags för Kristanstad att gå till slutspel nu. Känns som om man har värvat vettigt nu och inte skjutit lika vilt från höften som tidigare gällande värvningsstrategi. Dessutom har man en bra stomme kvar sen tidigare säsonger. Dessutom har man hjälp av elitseriens mest enögda och osportsliga hemmapublik.

9. HK Drott: Tror inte riktigt på Drott inför kommande säsong. Man har bland annat blivit av med Stephen Nielsen i målet. Dessutom har man i nuläget ingen riktig mittsexa och Hasse Karlsson lär inte vara tillbaka för em-uppehållet. Diego Perez Marne var allt annat än klockren förra säsongen och om inte han med flera lyfter sig en eller ett par klasser så tror jag att Drott får svårt att nå slutspel.

 

10. Redbergslid: RIK har överpresterat i flera säsonger nu med sitt unga lag och någon gång borde det ta stopp. Magnus Wislander och Johan Eklund är fantastiskt duktiga tränare och givetvis blir de unga spelarna äldre och mer rutinerade men ändå. Tror på missat slutspel men inte kvalspel.

 

11. HK Aranäs: Står intför den svåra andra säsongen i elitserien. Har värvat intressanta namn i Jonathan Berg, Joseph Azizi och Hampus Wanne men å andra sidan är inte Pelle Linders kvar. I de matcher jag såg Aranäs förra säsongen så kändes det som om Pelle Linders var typ halva laget. Alexander Borgstedt och Tommy Atterhäll lär nu få ta STORT ansvar. Tror på kvalspel.

 

12. H43: Den gångna säsongen vill vi H43:are gärna glömma. Starten var visserligen bra men sen.... På förhand ser det väl egentligen inte så vansinnigt mycket bättre ut inför kommande säsong men det finns många spelare som besitter stora handbollskunskaper. Tror att Thomas Sivertssons inträde i ledarstaben kan få stor betydelse.

 

13. Hammarby: Jag tippar alltså Hammarby på 13:e plats även om det i skrivande stund är högst osäkert om Hammarby handboll ens existerar kommande säsong. Men om man reder ut de ekonmiska problemen och överlever så har man trots allt spelare som Michael Åström, Johan Pilfalk och Josef Puyol. Hammarby ser inte bra ut, men lär ändå vara bättre än en nykomling utan några starkare nyförvärv. Kvalserien senast avslöjade att skillnade mellan elitserien och allsvenskan är STOR!

 

14. CaperioTumba: Nytt namn på IFK Tumba men annars inte mycket nytt. Nykomlingen har blivit av med sin bästa spelare i Helge Freiman och de nyförvärv man gjort är inte direkt namnkunniga. Som mitt resonemang ovan under Hammarby lyder så är det stor skilland mellan elitserien och allsvenskan. Och just nu känns det faktiskt som om det lag som gick upp i våras var starkare än det man kommer att mönstra till hösten.

 

Så tänker alltså jag i skrivande stund. Men mycket kan komma att ändra fram till seriestart. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0