Vm uppladdning

Vm uppladdningen har börjat på allvar nu. Och Sverige har avverkat två träningsmatcher mot i tur och ordning Tyskland och sedan Norge. En vinst och en förlust är facit så här långt. En sämre insats mot Tyskland följdes upp av en bättre mot Norge, men i ärlighetens namn ska erkännas att Norge också var mycket bleka!

Fortfarnade känns det som så att det är det uppställda anfallspelet som är akilleshälen. Glädjande då att man på allvar fick igång ett vägvinnande kontringspel mot Norge. Det ställer dock höga krav på försvar och målvaktspel, då detta måste fungera för att kontringspelet ska komma igång.

Konstaterar att mittförsvaret ser starkt ut. Och då har Magnus Jernemyr inte ens spelat än på grund av magsjuka!
Tobias Karlsson är en duktig mittförsvarare men han måste lägga lite band på sig så att han inte drar på sig onödiga utvisningar. Det har man inte råd med i jämna matcher!

Sverige har det väldigt bra ställt på högernio. Kim Andersson ser allt starkare ut efter sin skada. Och Oscar Carlén blir bättre för varje år. Hade kanske varit bättre om en av dem varit högerhänta och spelat på vänsternio istället.

Hoppas nu också att Jonas Källman verkligen kan få till det i landslaget. Vi är verkligen beroende av att våra stjärnor presterar.

För Sveriges del väntar en fyrnationsturnering i Danmark i helgen. Detta blir sista chanserna att testa saker och spela ihop laget. Sen väntar vm! Någon mer än jag som längtar efter det?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0