Risk för baksmälla?

Efter den fantastiska insatsen mot Slovakien väntar nu två stycken "lättare" matcher mot i tur och ordning, Sydkorea och Argentina! Nu gäller det att visa att man är proffesionella idrottsmän som klarar av att tända till även om motståndet är lättare på pappret och kanske stämningen är sämre på läktarna!

Det gäller att vara ödmjuk men samtidigt se möjligheterna med lite annat motstånd. Man ska inte tro att man kan ställa en b-uppställning på banan och ändå vinna. Däremot kan det ju vara läge att i alla fall stundtals matcha igång fler spelare, och kanske vila vissa av "stjärnorna". Jag tänker tillexempel på Jonas Källman som har en känslig rygg och som dessutom inte är van att spela 60 minuter i klubblaget. Nä låt Fredrik Petersen få rejält med speltid på vänstersex nu. Kanske också läge att spela igång Arrhenius. Mattias Gustafsson gjorde det mycket bra mot Slovakien, men konkurrens och backup är aldrig fel!

Om Sverige sköter sig och vinner mot Sydkorea och Argentina har man världens möjlighet inför matchen mot Polen. Då har man allt att vinna och kan spela avslappnat, nåja, allt är ju relativt!

Hoppas också att svenska folket har fått upp ögonen för pågående vm turnering. Sverige behöver stöd från fullsatta läktare. Jag tänker främst på oss skåningar som måste börja fylla Malmö Arena inför mellanrundan. Annars riskerar mötet med Danmark att upplevas som ett möte på bortaplan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0