Räcker detta Sverige?

Sverige spelade idag oavgjort, 29-29 mot Danmark. Starkt att få oavgjort mot Danmark på hemmaplan, inget snack om det. Men där finns en hel del orosmoln.
Det uppställda anfallspelet funkar fortfarande vädligt dåligt. Sverige får kämpa något vansinnigt för varje mål när det blir uppställt spel. Avsaknaden av ett fungerande offensivt linjespel är stor. Se bara på hur bra Danmark uttnyttjade sin linje när man vände matchen i andra halvlek. Är Mattias Gustafsson verkligen det bästa Sverige har på mittsex positionen för närvarande? Idag är han inte heller bra bakåt dem gånger han inte hinner byta med Magnus Jernemyr. Arrenius skadad eller? Han spelade ju inte en minut.

Larholm var jättebra idag, förmodligen Sveriges bästa. Nej förresten, det var Mattias Andersson i första halvlek. Var bra längesen jag såg en målvakt totalstänga som han gjorde. Mattias framstår allt mer som Sveriges första målvakt.

Hur som helst så var Larholm Sveriges bästa utespelare idag. 7 mål tror jag det blev. Källman var helt okej. Kim Andersson och Oscar Carlén vet vi liksom var vi har. Bekymrande däremot att Niklas Ekberg verkar vara inne i en liten formsvacka. Se till att den går över den närmaste veckan, här finns ju ändå stor kapacitet. Det riktiga orosmolnet jämte mittsex är mittnia. Varken Dalibor Doder eller Lukas Karlsson övertygar idag, och Fredrik Larsson satt på läktaren. Mittnio postionen är vansinnigt viktig då det är härifrån i princip alla anfall styrs. Sen skadar det ju inte med ett och annat mål från mittnio också!

Försvarsmässigt håller Sverige bra med Jernemyr och Karlsson som styr. Det som kan bli ett problem är när man får snabba spelvändningar mot sig. Då hinner man inte byta in dessa båda herrar och genast är man mycket mer sårbara även i försvarspelet.

Fredrik Petersen framstår allt mer som straffskytt nummer ett. Skönt att ha en sån straffskytt i laget. I riktigt jämna matcher kan straffskyttet komma att bli direkt avgörande!

Imrogon avslutar Sverige 4-nations turneringen i Danmark med att möta Brasilien. En match man bör vinna. Jag skriver bör då jag såg Brasilien stå upp bra mot Danmark igår. Sen får man några dagars träning och vila innan vm drar igång på torsdag då Sverige möter Chile!