Nu drar det igång.

Ikväll är det äntligen dags, vm premiär mellan Sverigen och Chile. En match Sverige bara ska vinna, och kanske känns det som om vm börjar på allvar först när motståndet blir bättre och vi kan se fram emot lite spänning och nerv i matcherna.
Jonas Larholm spelar inte ikväll då han är förkyld. Och redan nu har alltså Larholm gjort något bra i detta vm. Han tajmar in förkylningen mot "rätt" motstånd!

Det skrivs, pratas och fokuseras på handboll som aldrig förr. Kanske i synnerhet här nere i skåne där många av vm matcherna kommer att spelas. Är fantastiskt roligt att slå upp sydsvenskan varje morgon och läsa ett par sidor om handboll. Så snälla förbund, klubbar med flera. Ta nu tillvara på den här gratischansen och försök att behålla det mediala intresset även efter avslutad vm turnering.
Förresten så visar ju sydsvenskan nu att det finns gott om resurser för handboll, då måste det ju vara viljan det är fel på i vanliga fall när bevakningen är minst sagt bristfällig.

Beskrev i mitt senaste inlägg hur dåliga Australien är. Fick höra idag att dem mött H43 i en träningsmatch och förlorat med omkring 15 bollar. Då spelade ändå inte Zoran eller Nemanja. Hade kanske varit lite trevligt åtminstone en notis på hemsidan angående matchen. Hade jag vetat om när var och hur den skulle spelas hade jag kanske åkt och tittat. Precis som en besökare till mig skrivit i en kommentar så spelar H43 ikväll match mot YIF i arenan. Det blir ett rent genrep för att man ska testa så att allt fungerar inför vm. Infon om denna matchen kom väldigt sent på H43:s hemsida. Kan ni vara snälla och skärpa er? Tycker infon på hemsidan blir allt sämre. Tänk på att det är den absolut viktigaste infokanalen för oss supportrar!

Sydsvenskan skriver bland annat idag om hur handbollstaden byter om. Man syftar då på det till vm anpassade golvet läggs om i arenan. Lund som handbollstad tycker jag kan diskuteras. Jag hoppas verkligen att vm ger ett ökat intresse bland gemene man i Lund. Annars är det väl mest det faktum att vi har 4 elitserielag i staden som gör den till en handbollstad. För det allmänna intresset gör det inte. I Kristianstad, Eskilstuna och i viss mån Ystad och Skövde sluter man verkligen upp kring sina lag, och har stora publiksiffror i förhållande till invånarantalet. Så är inte fallet i Lund. Men kanske kan vm hjälpa till att ändra på den saken!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0