Kör nu

Nu börjar allvaret på riktigt i vm. Varje match blir nu lite av vinna eller försvinna karaktären. Sverige börjar med den på förhand "lättaste" matchen i mellanrundan mot Serbien. Dock ska tilläggas att det är slut på kategorin lätta matcher, men jämfört med vad som komma skall så.

Serbien har verkligen blandat och gett hittils i vm. Man lyckas få till ett oavgjort resultat i "derbyt" mot Kroatien. Sen gör man en mycket slätstruken insats mot Rumänien i sista matchen i gruppspelet. Serbien består av ett gäng mycket duktiga individualister, däremot är det inte alltid man fungerar så bra kollektivt. Eller som Johan Zanotti sa i sydsvenskans förspel i början av vm. Ibland blir dem sura på varandra och vägra passa bollen!

För Sveriges del gäller det är fotsätta som mot Polen. Det man visade där måste på något sätt bli lägstanivån från och med nu! Återigen så handlar det om att få försvar och målvaktspel att stämma, man måste släppa in så lite mål som möjligt då sveriges anfallspel tyvärr inte är världsbäst.

Fortsätt med Johan Sjöstrand i mål tycker jag. Han har på kort tid gått från ifrågasatt till klar målvaktsetta!
Framåt vill jag gärna se Kim Ekdahl Du Rietz till vänster och Jonas Larholm i mitten. Absolut inte hela matchen, men lite då och då! Och Arrhenius måste väl ändå vara första valet på linjen nu efter insatsen mot Polen.

Appropå Serbien kan jag inte låta bli att undra om Nemanja Milosevic hade varit en man för Serbiens landslag om han sluppit de senaste årens skadeelände.

Sportbladet har idag en intressant artikel om vad landslagspelarna tjänar. Inga astronomiska summor som fotbolls och hockeyspelarna tjänar. Men kanske mer än vad många tror ändå.
Kim Ekdahl Du Rietz har en riktigt bra svensk lön på omkring 35000 kronor före skatt. Trodde knappt att dem lönerna fanns i elitserien. Nu lär han vara en av dem bäst betalda spelarna i hela elitserien, men i alla fall.
Hela artikeln hittar ni här: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/handboll/article8449312.ab

Nu ska jag fördriva några timmar innan det bär av till Malmö Arena! Hoppas på en bra match, men framförallt en elektrisk stämning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0