Handboll när den är som bäst

Har tillbringat förmiddagen med att se delar av Sverige-Polen i repris! Vilken match! I handboll händer det inte alltför sällan att dem bästa matcherna inte är dem som håller högst klass rent spelmässigt! Missförstå mig inte nu, det var en förbaskat bra match även spelmässigt, men kanske inte den allra bästa!
Men när det är jämnt och spännande, nerv genom hela matchen. Och kanske framförallt när 11000 svenskar stöttar sitt landslag på ett kanske osvenskt sätt, ja då kan det inte bli annat än fantastiskt!

Johan Sjöstrand är en världsmålvakt, inget snack längre! Men så hade han också ett försvar i världsklass framför sig! Det är så här Sverige ska spela, det är det här man är bra på! Utan att vara negativa efter en sån här match så kan vi bara konstatera att Sverige inte har ett anfallspel som leder till 30-35 mål i varje match. Då måste man se till att släppa in desto färre!

Arrhenius fick helt plötsligt massor av speltid. Och så bra han gör det. Offensivt överglänser han Mattias Gustafsson med hästlängder. Inte mängder av mål, men som han hjälper sina anfallskollegor med sidspärrar och bra rörelse!
Kim Ekdahl Du Rietz spelar inte i Lugi nästa säsong. Det kan jag inte tänka mig! Vi som ser honom i vardagen i Lugi kan ibland uppleva honom som loj, ointresserad och emellanåt divig. Men dessa egenskaper gör honom också totalt orädd och att han möter ett lag som tagit medaljer nyligen bekommer honom inte ett smack!
Välkommen tillbaka säger jag också till Kim Andersson, nu är han tillbaka på allvar!

Vad säger man om publiken! Vi svenskar ska ju vara tråkiga sägs det. Det här var magiskt. Nu gäller det att vi skåningar för den här stämningen vidare när nu Malmö Arena tar över! Vi kommer att få svår konkurrens från Serber, Kroater och inte minst Danskar. Själv antar jag utmaningen på lördag!

Danmark förresten. Hur bra är dem. 34-29 mot Kroatien. Vad sägs om följande vm-final? Frankrike-Danmark. Kom ihåg var ni läste det först!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0