Framåtblick

Med ytterliggare en dag med vm stiltje väljer jag att istället vända blickarna fram mot återstarten av elitserien på onsdag, och framförallt vilka förutsättningar H43 har.

H43 ligger för närvarande på 11:e plats i tabellen med 14 inspelade poäng på 20 matcher. Vad krävs för att säkra nytt kontrakt, undvika kvalspel och gå till slutspel och så vidare?

Om vi börjar med att säkra åtminstone kvalspel så skulle jag faktiskt tro att det räcker med 20 poäng. För detta krävs altså tre segra på dem tolv matcher som är kvar. Lyckas man med det tvingar man Lindesberg att vinna sex matcher för att komma upp på lika många poäng. Och då man i nuläget har betydligt bättre målskillnad än Lindesberg krävs troligen att Lindesberg går förbi på poäng.
Givetvis kan Lindesberg få en lidnersk knäpp och börja vinna i parti och minut. Men höstspelet har knappast skvallrat om en sådan kapacitet.
För att få ihop nämnda 20 poäng "räcker" det med segrar i hemmamötena med Redbergslid och Hammarby samtidigt som man vinner bortamatchen mot Lindesberg.
Det ser bra ut på förhand med andra ord, men det gäller ju att göra jobbet också!

När det gäller att undvika kvalspel är det lite svårare att sia om hur många poäng som kommer att krävas. Just nu ser det ut som om det är fem lag som får göra upp om dem plats 9 och 10 och på så sätt undvika kvalspel. Tittar man på tidigare års tabeller och räknar ut ett poängsnitt för lagen kring kvalstrecket bör det innebära att 27 eller 28 poäng räcker för att undvika kval! För H43:s del innebär det i så fall att man måste vinna sju av dem återstående tolv matcherna! Då blir det givetvis lite svårare. Men kollar man på restprogrammet så tycker jag endast att där är tre matcher i kategorin "omöjliga" matcher. Vi pratar då om Sävehof borta, Guif borta och kanske också Skövde borta! I övrigt bör man ha vinstchanser vid bra spel. Och ja, jag tycker det är dags med en vinst i det återstående derbyt mot Lugi!

För att ta sig till slutspel krävs förmodligen ev viss form av överprestering. Om man på samma sätt som i fallet ovan kollar på tidigare års tabeller krävs ett poängsnitt omkring 1 för att ta sig till slutspel. Troligtvis kommer det alltså att krävas 31-32 poäng för att gå till slutspel. För H43:s del krävs då 18 poäng, eller seger i nio av dem återstående tolv matcherna. Man har alltså endast råd att förlora just nämnda bortamatcher mot Sävehof, Guif och skövde. Man måste då vinna hemmamatcher mot Malmö, Drott, Lugi och Alingsås bland annat. Bortamatcher mot Aranäs och inte minst Kristianstad. Det blir tufft. Men något lag ska ju ha en formtopp och något lag ha en svacka. Låt oss hoppas att H43 står för formtoppen!

Läste också idag att Henrik Lundström skrivit på för ett sista år i Kiel och att han därefter har för avsikt att komma hem till Redbergslid. Det blir en tillgång och attraktion för hela elitserien. Ja förutsatt att Redbergslid fortfarande spelar i elitserien då vill säga!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0