Dags att varva upp!

Sverige vann planeligt ganska enkelt mot Chile. Bra så! 28-18 skrevs segersiffrorna till och vid 10 målsegrar är det ganska dumt att vara alltför negativ. Det går dock inte att bortse från att spelet fortsätter att hacka från och till.
Vi kan bortse helt från dem första fem minuterna. Ett världsmästerskap på hemmaplan är det största man kan vara med om som idrottsman. Det vore snarare konstigt om inga premiärnerver hade visat sig.

Försvarspelet fortsatt helt okej, men det bör bli ännu bättre för att vi ska kunna hota dem lite bättre lagen. Mattias Andersson gör en bra första halvlek i målet. Däremot övertygar inte Johan Sjöstrand i andra halvlek. Var knappast så att förbundskaptenerna fick bevis på att valet av Sjöstrand och petningen av Beutler var rätt!

Anfallspelet är fortfarande det stora frågetecknet. Fotrfarande vädligt lite samspel med våra linjer. Och det verkar som om Mattias Gustafsson är nummer ett i förbundskaptenernas ögon. Något jag ifrågasätter ganska starkt. Jag tycker att Arrhenius är en bättre offensiv linje, och då dem numer byter anfall och försvar behöver vi inte ta hänsyn alls till deras defensiva kunnande.
Kim Ekdahl du Rietz gör en mycket bra vm debut. 6 mål och bra spel. Kim är fantastisk duktig på att "göra" sin gubbe med sina explosiva stegisättningar. Här håller han klart internationellt snitt. Vad han dock måste bli bättre på är att värdera lägena efter att hon kommit förbi en försvarare. Dyker där då upp en ny försvarare måste han släppa bollen vidare så att läget dyker upp någon annanstans, han kan inte gå på avslut hela tiden!

Inför kvällens match mot Slovakien är Jonas Larholm troligen tillbaka. Ska han då ta platsen som vänsternio och förpassa Kim Ekdahl du Rietz till bänken? Nej jag börjar bli allt mer pigg på tanken som har nämnts att ha Larholm som mittnia och ha kvar Kim på vänsternio. Då får vi ett mer målfarligt alternativ på mittnio än vad Dado och Lukas Karlsson är.

I övrigt vill jag se lite mer vinstinriktad coaching. Låt dem bästa spela så mycket som möjligt. Är Mattias Andersson bra, låt honom då stå hela matchen. Byt överhuvudtaget inte på klockan. Är ingen social verksamhet det här. Och Slovakien är så bra att om inte dem bästa spelar på topp får man en svår kväll! Slovakien skakade verkligen Polen långa stunder igår!

Så avslutar jag med att fråga om det är någon som vet hur det gick mellan H43 oc Ystads IF i torsdags. H43:s hemsida fortsätter nämligen att överraska negativt? Inte så mycket som ett resultat står där, än mindre någon kommentar eller några målskyttar!