40-30, inte alls bra

Jag skrev inför matchen att H43 måste undvika dem långa svackorna med bortkastade bollar och regelfel. Detta lyckades man desvärre inte alls med. Det kan tillexempel nämnas att H43 tar ledningen med 5-3 efter 5.53 på den första halvleken. Under dem följande 10 minuterna lyckas man endast göra ett mål. Istället innehåller denna period på nytt mängder av passmissar, tappade bollar och regelfel. Detta är för dåligt. Fast å andra sidan så gör man ju faktiskt 30 mål idag, och det bör normalt räcka till seger!

Samtidigt ska erkännas att det för en gång skulle inte bara var offensivt som det brast. Nu har jag inte sett matchen utan som vanligt endast följt den via heh:s online rapportering. Men 20 insläppta mål i varje halvlek vittnar knappast om särskilt bra försvar eller målvaktspel! Lindesberg verkar ha gjort mål lite som man själv velat och hur det kan ha varit så har jag lite svårt att förstå. Espen måste ibland få lov att ha en lite sämre dag, inget konstigt med det. Men försvarspelet då? Försvarspel bygger till minst 75% på vilja. Och har man inte rätt vilja i en sån här match, då vet jag inte om man bör spela på den här nivån!

Att förlora en så här betydelsefull match stort är riktigt dåligt. Och det gör mig riktigt orolig. Detta tyder nämligen på svårigheter att prestera under mental press. Och det är precis vad som väntar under 10 matcher i kvalserien. Om du nu blir någon kvalserie. Att fortfarande tro att laget skulle ha någon chans att ta sig upp på säker mark är bara löjligt. Snarare ska vi vara väldigt tacksammma om dem tar sig samman och håller Lindesberg bakom sig under seriens slutskede. Direkt nedflyttning börjar tyvärr bli en uppenbar risk!

Nu är det mycket möjligt att Lindesberg överpresterar lite. Att man red på den överraskande seger mot Alingsås. Men hur som helst så ska H43 inte förlora en sån här match med 10 mål.
Risken är nu överhängande att Lindesberg på allvar fått luft under sina vingar och fortsätter att vinna ett par matcher av bara farten. Då gäller det för H43 att själva börja prestera. Det är viktigt att komma ihåg att vi fortfarande har allt i egna händer. Lindesberg har nog på pappret ett något lättare program kvar. Men så länge H43 plockar sina poäng här och där så tvingar det Lindesberg att överträffa sig själva.
Det skulle faktiskt kunna avgöras i sista omgången då H43 möter Skövde borta. Och Lindesberg möter, håll i er nu, Lugi hemma. För en gång skull kan det då kännas helt okej att hålla på Lugi! Historiskt sett brukar det dock sällan vara bra när H43 är beroende av Lugi!