Säsongens viktigaste match

Ikväll vid 20.30 tiden infinner sig antingen en känsla av lugn eller en känsla av ökande ångest. Då vet vi nämligen om H43 lyckats utöka avståndet till Lindesberg till 8 poäng, eller om Lindesberg har krympt det till 4. Ja matchen kan ju för all del sluta oavgjort också.

Bägge lagen kommer med segrar i bagaget. H43 mot Lugi, och Lindesberg mot Alingsås. Något överraskande segrar sett på förhand. Men ikväll tror jag att det lag som bäst hanterar situationen mentalt vinner. Under matchen måste man på något sätt få bort alla tankar på tabelläget, vilket absolut inte är lätt.

Lindesberg har väldigt mycket att vinna i kvällens match. H43 har däremot väldigt mycket att förlora. Jobbiga förutsättningar alltså, men istället för att tynga ner sig av dem gäller det att visa att man är ett bättre handbollslag än Lindesberg.

H43 kommer enligt en artikel i sydsvenskan att ställa upp med samma lag som senast. Inga skador eller sjukdomar som stör alltså och det är väldigt skönt. Känns som om ett flertal spelare är på väg upp i form och jag hoppas att ännu fler följer efter. Daniel Lindqvist gjorde förmodligen sin bästa match för säsongen senast, liksom Kalle Björkman och kanske även Christoffer Fors. Johannes Sandgren har varit bra i varje match jag sett efter vm uppehållet!

Tålamod i anfallet är en nyckel för blå seger ikväll. Bakåt är man klart bättre än Lindesberg. Men det gäller att göra fler mål, och dem långa tunga svackorna med bortkastade bollar och regelfel måste undvikas.

Kom igen nu H43, skänk oss lite glädje ikväll. Finns många supportrar som håller tummarna lite extra ikväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0