Läge för seger

Imorgon är det dags för ny match för H43. Drott från Halmstad kommer på besök. Ett Drott som haft rejäla skadebekymmer på sistone och delvis på grund av det visat upp en mycket dålig formkurva. Nu har ju tyvärr H43 haft sina egna skadeproblem så på förhand kanske det lutar åt en jämn match!

Kan förresten bara beklaga att vi inte heller inför denna matchen får någon information från H43:s hemsida hur det egentligen står till med skadeläget. Förstår inte varför det har blivit så här. För inte alls så länge sedan fick vi utförliga inför rapporter innan varje match. Och dessutom rejäla matchrapporter efter matcherna! Det kanske inte är samma folk som jobbar med detta längre!

En seger börjar verkligen kännas angelägen. Förr eller senare börjar Lindesberg och Hammarby att vinna matcher och hastigt och lustigt kan man då vara inblandad in en nedflyttningsstrid på allvar.
Tyvärr har återstarten av elitserien inte varit så positiv med blåa ögon sett. Okej att man förlorar hemma mot ett bättre Hk Malmö, och bortamatcher mot lag som Aranäs kan alltid vara svåra. I synnerhet när man lider av skador på nyckelspelare. Det som oroar mig mer är hur det har sett ut. Känns som om man återgått till dem synderna som ledde till sju raka förluster i höstas!  Dåligt anfallspel där allting händer på nio meter, där man inte lyckas utnyttja hela laget, och där mer än ett kantavslut per halvlek får ses som en smärre sensation. Tycker det är konstigt att det blir så här. Vi pratar om halvproffesionella idrottsmän som tränar i princip varje dag. Då borde man ha möjlighet att rätta till dessa problem!

Dock finns det ju glädjeämnen också. Johannes Sandgren har tagit tillfället i akt att visa vilken kompetent handbollspelare han är. Och oavsett om alla är friska tycker jag att han ska spela i en förstauppställning på bekostnad av antingen Johan Brännberg eller Daniel Lindqvist!
Oscar Jensen har visat att bredden på vänstersex inte är något problem alls. Dock saknar vi kanske lite spets jämfört med när en frisk Andreas Bamberg finns att tillgå!


H43 kombinerar morgondagens match med en italiensk pizza och pastabuffé. Ett bra drag tycker jag. Här försöker man ju verkligen utnyttja möjligheterna som den nya arenan givit jämfört med den gamla. Det enda jag kan tycka är fel här är att det blir mat mellan 14-15.30. Kanske i tidigaste laget för en lördagsbuffé.

Mina två senaste inlägg har handlat mycket om ekonomi kring handbollen, proffsliga, hallhyror och så vidare. Fick en kommentar kring det faktum att klubbarna driver upp spelarnas löner så mycket att dem inte klarar av att betala övriga löpande kostnader. Kan bara hålla med om att detta är totalt oaceptabelt. Klubbarna ska givetvis betala en marknadsmässig hyra för arenan, alla skatter ska betalas med mera. Därefter får man budgetera hur höga spelarlönerna kan vara.
Det jag menade i mitt senaste inlägg angånde att förhandla om kostnaden per match till arenan handlade snarare om att alla skulle tjäna på ett annorlunda avtal än att det skulle vara fördelaktigt för klubbarna!

Vad gäller handbollen idag får för höga spelarlöner ses som ett förhållandvis litet problem jämfört med många andra sporter. Risken finns dock att införandet av en proffsliga kan leda till betydligt större problem då flertalet klubbar försöker hänga på tåget utan att riktigt klara av det!

 


Kommentarer
Postat av: Maria

Glädjande nyheter - Nemanja och Fors är tillbaka imorgon!

2011-02-11 @ 22:20:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0