Den satt gött!

Hoppsan ska man kanske säga. Inför matchen pratade jag om en rädsla att Lugi skulle dra ifrån snabbt och avgöra matchen. Istället var det H43 som efter tio jämna minuter drog ifrån och var i förarsätet hela matchen. Även om Lugi till och från var på väg in i matchen så var det aldrig något snack egentligen. Och nu känner jag någon konstig blandning av glädje och frusturation. Glädjen förstår ni säkert. Och frusturationen kommer av att h43 ligger där dem gör i tabellen när dem visar att dem kan spela handboll som idag!

Förmodligen säsongens bästa insats anfallsmässigt. Ett bra och varierat anfallspel. Och även om Zoran stundtals är lysande och även idag blir målbäst så är det många andra som kliver fram. Två stycken som förtjänar ett extra plus är två spelare som fått gansk mycket kritik för sina insatser under hösten. Daniel Lindqvist som verkligen visar sitt gamla jag nu. Och framförallt kanske Kalle Björkman, vilken match han gör!

Ska också passa på att plussa för Christoffer Fors som gör en riktigt bra match idag. 5 mål och ett helt annat uppträdande jämfört med matchen mot Drott i lördags. Fick förresten reda på att det är en ömmande axel som höll honom borta dem första matcherna efter vm-uppehållet. Han grinade lite illa efer ett av sina mål idag, hoppas inte det är någon fara!

Johannes Sandgren börjar bli riktigt duktig på att ta ansvar och kliva fram när det behövs, på nytt en bra match. Och jag säger det igen. Om inte Johannes Sandgren har kontrakt inför nästa säsong så se för fasen till att teckna ett nytt!
Har ibland glömt bort att nämna Nemanja Milosevic här i bloggen. Han har alltid en mycket hög lägstanivå, och även om han inte för spela allt för mycket offensivt så är han nog H43:s bästa passningspelare.

Espen vann målvaktsmatchen ganska klart. Varken Linus Persson eller Joakim Svensson fick riktigt tag i bollarna. Espen börjar få en ganska hög lägstanivå. Det var väldigt längesen jag såg honom göra en dålig match.

Det ska erkännas att Lugi var försvagade. Varken Kim Ekdahl Du Rietz eller Anders Hallberg kom till spel. Defensivt klarar sig Lugi bra ändå, men framåt märktes saknaden desto mer. Joakim Bååk gjorde det bra och kom upp i 10 mål. Niklas Gudmundsson gör 6 mål och som vanligt en stabil insats. Men bakom dessa båda herrar var det väldigt blekt.
Men även om herrar Du Rietz och Hallberg hade spelat är jag inte säker på att Lugi gått segrande ur dagens match, så pass bra spelade H43 idag. Men det hade troligen blivit en lite jämnare tillställning!

Något negativt? PUBLIKSIFFRAN! Lite drygt 1600 personer kom för att titta på handboll idag. Hallen var alltså bara lite drygt halvfull. Detta är så dåligt så jag vet inte vad. Det enda positiva i sammanhanget är att klubbarna nu börjar agera. Idag testade man ett 2-speaker system. Lugis speaker fick presentera Luigs målskyttar och H43:s speaker sitt lags målskyttar. Dessutom har bägge lagen kommande hemmamatcher där man tillsammans med sponsorer bjuder på entrén. Bra sätt att försöka locka folk. Bedrövligt bara att det ska behövas!

Hur som helst en skön seger, och framför allt sättet den togs på. Hade spelet hållt denna nivån hela säsongen hade H43 varit ett lag för slutspelet. Fortsätt nu så här så slipper vi snart att titta neråt åt Lindesbergs håll!

Kommentarer
Postat av: plasta per

Så himmla gött,heja H 43

2011-02-18 @ 08:01:51
Postat av: Birger Henningsson

Dem?

En skön seger!

Äntligen kunde man gå hem med lätta steg.

Lite tråkigt att se Gudmundssons filmning efter att ha provocerat Zoran, skönt att det inte gick hem.

Fohlins adressering av en skalle borde ha gett rött kort.

2011-02-18 @ 09:48:43
Postat av: Maria

Äntligen en seger! Sååå härligt!!!

2011-02-18 @ 20:11:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0