Dags att prestera

Jag skrev inför onsdagens match att det var säsongens viktigaste. Och då var det så. Men lite tack vare förlusten där, så är kvällens match mot Redbergslid ännu viktigare. Det är nu dags att plocka fram det bästa man har, spela enkelt och vägvinnanade. Och också visa att man klarar av att hantera den pressade situation som uppkommit!

H43 har kvar att möta Redbergslid, Hammarby och Alingsås på hemmaplan. På bortaplan har man Guif, Sävehof och Skövde. Med andra ord är det extremt viktigt att man vinner sina hemmamatcher, och framförallt dem mot Redbergslid och Hammarby. Jag spekulerade under vm uppehållet om att 20 poäng bör räcka för kvalserien. Det tror jag fortfarande, vilket för H43:s del innebär 2 segrar. Men om Lindesberg fortsätter visa form skadar det inte med ännu fler segrar!

Ikväll väntar Redbergslid. Ett av seriens formstarkaste lag efter vm-uppehållet. Man har ett ungt lag men trots det spelare som varit med ett antal år nu. Välskolade spelare som kan handbollens abc utan och innan. Man har i Rickard Lönn på vänsternio och Linus Arnesson på mittnio två spelare som ligger i toppen av skytteligan. Kanske har man en liten svaghet på målvaktssidan.
Redbergslid har vunnit 5 av 6 matcher efter vm. Den sjätte var ett riktigt bottennapp mot Guif. Och det är väl ganska typiskt ett lag med många unga spelare. När det plötsligt går dåligt så går det riktigt dåligt. Kanske kan vi hoppas på en lite sämre dag även ikväll!

Enligt sydsvenskan ställer H43 upp med ordinarie lag ikväll. För fjärde matchen i rad om jag räknat rätt. Det finns således inget att skylla på i händelse av förlust. Samspelet bör sitta allt bättre.
Glädjeämnen senast trots storförlusten var väl framförallt Daniel Lindqvist och Christoffer Fors. Dessa både har gjort fina insatser på slutet och måste vara bra även ikväll. Extra roligt med Christoffer Fors då det tyder på att man äntligen har fått igång lite kantspel. Nu gäller det bara att Fredrik Creutz och Kalle Björkman vaknar till på andra kanten.

Vad som MÅSTE bli bättre än senast är försvarspelet. H43 ska ha sin styrka bakåt. Och det håller inte att släppa in 40 mål mot en botten konkurrent. Espen hade förmodligen inte heller någon av sina bästa dagar. Men vi kan inte räkna med att han ska rädda oss varje gång!

Kvällens match sänds i Tv4 Sport. Alltid roligt att H43 visas i tv. Det är dock aldrig någon ursäkt för att stanna hemma och låta bli att ta sig till arenan och stötta laget, kom ihåg det! Mycket bra dessutom av Climat80 att gå in och bjuda publiken på entrén ikväll. Då kan vi hoppas på lite bättre tryck än normalt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0