Årets onödigaste förlust

H43 hade med ca. 5 minuter kvar att spela kopplat ett bra grepp på matchen mot Redbergslid. Men ett par tveksamma domslut och inte minst vissa huvudlösa beslut av spelare ledde till en mycket bitter förlust. Och det känns så förbaskat onödigt. Detta kan få ödesdigra konsekvenser för utgången av hela säsongen nu!

H43 gör totalt sett en hygglig match, inte mer. Första halvlek är stundtals direkt dålig. Redbergslid ligger steget före hela tiden och det är väl egentligen bara Espen som på allvar håller H43 kvar i matchen. Anfallspelet går på kryckor igen i första halvleken. Samtliga niometerspelare, inklusive Zoran måste bli mycket bättre på att värdera lägena som uppstår. Har du två storväxta försvarspelare mot dig är det troligen inte så klokt att ensam, helt utan uppbackning, försöka gå på avslut just där.

I andra halvlek ser det bättre ut. Man spelar mer som ett lag och får med åtminstone den ena kanten på allvar. Christoffer Fors går just nu från klarhet till klarhet och var förmodligen H43:s bästa utespelare idag. Ska det bli riktigt bra måste den andra sidan komma igång också!
Zoran gör en bra match, tyvärr är han mindre lyckad i slutminuterna när matchen ska avgöras. Ibland får jag en känsla av att han så gärna vill ta på sig hjälterollen att det mellan varven blir mindre genomtänkta beslut i ivern att få avgöra.
Johannes Sandgren tycker jag på nytt gör en bra match, och Daniel Lindqvist är helt okej. Sen stannar det nog där. Bland utespelarna i alla fall. För bäst på plan är Espen Christensen. Undrar hur många poäng H43 hade haft i år utan hans storspel??

Vill egentligen inte gnälla alltför mycket på domarinsatsen. Men tyvärr blir den direkt avgörande idag. Med 40 sekunder kvar ska Zoran ha ett solklart frikast. Men domarna friar och RIK kontrar in kvitteringen.

Att sen elitseriespelare inte lyckas vara kalla nog och hålla i bollen tillräckligt länge för att motståndarna inte ska få en chans att avgöra är en annan sak. Så vi ska nog inte skylla allt för mycket på domarna!

Publiksiffran var på lite drygt 800 personer. Ofattbart lite med tanke på att det var fri entré. Men jag börjar mer och mer ge upp Lund som handbollstad så jag orkar inte ens bli upprörd längre! Det var i alla fall ett klart fall framåt när det gäller stämningen. Riktigt bra tryck stundtals idag!

Ystad gjorde sin plikt och besegrade Lindesberg. Tack för det Ystad. Men det är fortfarande 10 poäng att spela om. H43 har ett mycket tufft program kvar och den enda realistiska segerchansen kommer på lördag hemma mot Hammarby. Då hamnar man på 18 poäng, tveksamt om det räcker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0