Vilken match!!

Andra halvleken i kvällens match mot Alingsås är förmodligen en av de roligaste jag har bevittnat på mycket länge. Att komma ut och vända ett 4-måls underläge i halvtid till en 4-måls seger och på det sättet man gör det är fantastiskt. Dessutom bärs man mer eller mindre fram den sista kvarten av ett härligt hemmastöd när Fof Arena mer eller mindre kokar. Det var otroligt länge sedan jag lämnade Färs och Frosta Sparbank Arena så tillfredställd.

Det är roligt att vara H43:are för tillfället. 4 poäng av 4 möjliga i dubbelmöte  med "topplaget" Alingsås är en stor skräll, och underbar sådan. H43 är när man spelar på det sättet som man genomförde andra halvleken på idag defenitivt slutspelsmässiga. Men om vi börjar med första halvleken idag så såg det inte lika muntert ut.

När domarna blåser till halvtidsvila står det 13-17 på resultattavlan. Och känslan är att H43 ska vara nöjda med dessa siffror. Efter en bra start med ledning de första 10 minuterna rycker Alingsås sedan till sig en ledning på ett par mål. Zoran är allt för ensam i första halvleken och det syns också tydligt hur viktigt det är att H43 håller sig till den spelplan man har. När man blir plottriga, och spelar med dåligt tålamod och för små marginaler så straffas man obönhörligen av ett kontringstarkt Alingsås. Dessutom har såväl Daniel Lindqvist som Espen Christensen riktigt nattsvarta första halvlekar och med så dålig utdelning hos nyckelspelare har H43 det svårt!

Andra halvleken börjar egentligen något trevande. Även om det känns som om H43 tar kommandot på ett annat sätt så kommer man inte mycket närmare de första 10 minuterna. Men sen. H43:s aggresivitet i försvarspelet ger Johan Tholin möjligheten att storspela. Johans andra halvlek är bland de bästa jag sett en elitseriemålvakt göra, och sista 10 minuterna stänger han mer eller mindre igen sitt mål totalt. Detta ger en del kontringsmöjligheter vilka H43 också utnyttjar. Dessutom är man tålmodiga och konsekventa i sitt anfallspel och Daniel Lindqvist revascherar sig också till viss del för sin dåliga första halvlek.

Jag skulle dock vilja nämna hela laget en sån här kväll. Tycker inte att någon förtjänar ett dåligt betyg. Adam Sandgren är duktig i början på matchen, sen känns det kanske som om den ungdomliga entusiasmen blir lite för stor och han försöker sig på ett par grejor han inte riktigt behärskar. Men innan dess tycker jag Adam visar att han inom en ganska kort framtid blir en spelfördelare att räkna med.
Zoran är väl i stort sett så bra som man kan begära. Trots hård bevakning stora delar av matchen tror jag att han slutar på 9 mål. Dessutom såg vi inget av de dåliga avsluten som ibland kommer när han vill för mycket. Zoran visar dessutom fina ledaregenskaper i matchens slutskede när arenan mer eller mindre kokar.
Vill också plussa för kantspelet med Fredrik Creutz och Christoffer "Stoffe" Fors. Stoffe är väldigt lyckosam när matchen vänds till H43:s fördel och om jag inte har helt fel för mig är Stoffe idag 100% i sina avslut. Creutz utnyttjar äntligen sin längd och sitt fina skott när han kommer in i banan. Något jag efterlyst länge. Att Creutz och Fors får en viktig roll när H43 vänder matchen visar på nytt att H43 är som bäst när man utnyttjar hela laget.

Bakåt vänds en medioker första halvlek till en makalös insats i den andra. Petter Strömberg och Martin Karlsson har verkligen hittat ett vägvinnande samarbete i mittförsvaret. Och med publikens stöd i slutet på matchen har Alingsås otroligt svårt att hitta vägar mot mål. Ska jag vara lite kritisk så får det bli mot Petters ibland onödiga utvisningar. Utvisningar som givetvis kan diskuteras, men Petter är likförbaskat ansvarig för var han har sina händer och om dem är uppe i motståndarnas ansikte så är det utvisning, sån är regelboken.

Hemmapubliken bjuder laget på ett fantastiskt publikstöd den sista kvarten. Man gör det med en viss hjälp av entusiastiska lundaspelsungdomar, men i alla fall. Jag vågar nästan påstå att H43 med det publikstöd man har sista kvarten idag inte hade förlorat många matcher på hemmaplan. Och jag hade önskat att fler lundabor hade varit på plats idag och förstått vilken härlig handbollsupplevelse vi kan skapa tillsammans.

H43 har hittils stått för en smått osannolik höst avslutning. På torsdag har man sista matchen innan em-uppehållet när man möter Guif på bortaplan i Eskilstuna. Att förvänta sig seger där vore nästan vansinnigt. Fast efter insatserna på bortaplan mot Skövde och Alingsås så håller jag ingenting för omöjligt längre!