Tillbaka på ruta 1!

Min förhoppning om att H43 efter matchen mot Tumba skulle kunna bygga vidare på någonting bra grusades med besked ikväll. Att förlora med 24-31 hemma mot Redbergslid är inte bra, och kan desvärre vara ett tecken på att H43 går en riktigt tung säsong till mötes.

Inledningsvis såg det väl helt okej ut. Försvarspelet klart godkänt och framåt får Daniel Lindqvist och Zoran Rognaovic bra träff och det mesta går in från deras skottarmar. Första halvlek bjuder på en småtrevlig handboll från båda håll och även om Redbergslid går till halvtidsvila med ledning, 12-14, så känns det defenitivt som om H43 är med och hugger.

I andra halvlek drar Redbergslid ganska tidigt ifrån med ytterliggare några bollar under en period när de tekniska felen på nytt hopar sig i H43:s anfall. H43 kämpar och sliter hela matchen, men även om man har 22-25 som bäst i andra halvlek känns det aldrig som om man är riktigt nära.

Med Espen Christensen tillbaka i målet hade jag stora förhoppningar om få insläppta mål. Men desvärre hade Espen en riktigt nattsvart afton och släppte en hel del skott som han borde tagit. Tråkigt för H43 i en sån här match. Men Espen måste få ha en dålig dag och vi ska också komma ihåg att han nyligen kommit tillbaka från en ganska lång skadeperiod.

Framåt handlar allt för mycket om Daniel Lindqvist och Zoran Roganovic. Dessa båda herrar gör 9 respektive 7 mål ikväll och ska givetvis ha ett väl godkänt för det. Daniel Lindqvist är helt klart H43:s bästa spelare ikväll vilket är roligt då jag inför matchen efterfrågade lite bättre form från honom. Oroande att han inte spelade sista kvarten. Han har problem med en skada som i värsta fall kan hålla honom borta i någon match.

Fler måste kliva fram. Johan Brännberg som enligt uppgift var riktigt bra mot Caperiotumba var inte alls lyckosam idag. Även om han är duktig i det kollektiva spelet och sätter medspelare i lägen så måste han vara mer distinkt när han själv ska avsluta. Vid minst två tillfällen så skjuter han lite halvhjärtat från halvdistans istället för att ta det sista klivet och på så vis bli helt fri.

Det ska dock erkännas att det inte alla gånger är så lätt för övriga H43:are att kliva fram. Oerhört mycket av lagets speluppbyggnad går ut på att sätta just Daniel Lindqvist och Zoran Roganovic i lägen. Och när dessa dessutom gärna söker sig inåt i banan blir våra kantspelare långa stunder rena åskådare som överhuvudtaget inte är delaktiga i spelet. Tror faktiskt att jag endast noterar ett enda renodlat kantavslut idag. Ett avslut som Christoffer Fors missar från riktigt dålig vinkel. Här måste man bli bättre på att använda hela laget. Jag utgår från att Tomas Westerlund ser precis det som alla vi andra också ser och försöker rätta till det.

537 personer kom till Fof Arena idag. Bedrövlig, skandal eller fiasko. Använd vilket superlativ ni vill. Lundapubliken värnar inte direkt om sin elithandboll. Bottenstrid eller ej. Fortsätter det så här så kommer lundaklubbarna att hamna så långt efter många andra elitklubbar när det gäller publikintäkter att man inte kommer att ha möjlighet att hävda sig. Idag kändes det som om de enda som var där var spelarnas närmast sörjande och vi som är riktiga fanatiker. Fick känslan av att där var många årskortsinnehavare som inte var på plats idag för att stötta sitt lag. För jävligt, för att prata ren svenska!

Och allra sist tänkte jag vända mig till en av mina mest trogna läsare. Tack än en gång för den fina presenten jag fick i samband med dagens match. Den blev väldigt uppskattad av såväl son som far!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0