Positiva tankar

För fösta gången på länge känner jag mig riktigt positiv inför en hemmamatch. H43 må ha tappat en poäng i slutskedet av matchen mot Skövde. Men det var ändå starkt att ta poäng uppe i Skövde och det faktum att det var med mersmak gjorde ju dessutom prestationen ännu bättre.

Hade någon frågat mig så sent som i tisdags vilka chanser jag skulle ge H43 att överraska i en hemmamatch mot serieledande Guif hade jag troligen svarat noll och inga. Men det känns nu som om något hände i Skövde som gör att vi kan vara mer hoppfulla framöver. H43 visade att man kan spela bra handboll. Att man kan överraska även mot svårt motstånd. Och inte minst visade man sig själva att man visst det håller på den här nivån bara man kan hålla sig till planen i 60 minuter.

Just att hålla sig till planen i 60 minuter var nog det som Tomas Westerlund var mest nöjd med efter den oavgjorda matchen i Skövde. Och det är förmodligen detta som måste till även i fortsättningen om H43 ska fortsätta överraska mot på pappret bättre motstånd och plocka poäng. Man hittade ett utmärkt sätt att öka på målskörden framåt. Nu gäller det att täta till och stoppa den defensiva blödningen.

Mot just Guif är det nog extra viktigt att hålla sig till planen. H43 har som bekant en förmåga att ha perioder i matcherna med mängder med tekniska fel. Mot Guif har man inte råd med det. Då kommer de bägge "Mattiasarna" Zachrisson och Tholin att utnyttja detta med enkla kontringsmål.

H43 får klara sig utan Daniel Lindqvist ytterliggare en match. En förkylning kombinerat med den sedan tidigare krånglande ljumsken gör att Daniel stör över även matchen mot Guif. Därför går vårt hopp till att Johannes Sandgren kan göra en lika fin insats som den han gjorde i Skövde där han blev bäste H43-målskytt med 9 mål.

Annars vill jag se ett lika väl utspritt målskytte som mot Skövde. När H43 utnyttjar hela laget offensivt och får med såväl kanter som linjespelare i spelet så spelar man också sin bästa handboll. Bakåt måste man däremot lyfta sig. Lika glad som jag är över det faktum att H43 får till sitt anfallspel och gör 34 mål. Lika bekymrad är jag över att man på nytt släpper in en bit över 30 mål. Espen hamnade senaste på 30% i räddningar. Han måste upp minst ett snäpp. Men får att han ska kunna göra det behöver han hjälp av ett kompakt och aggresivt försvar.

Guif kommer till spel som serieledare. Senast vann man prestigekampen mot Sävehof och det är således ett mycket bra lag med utmärkt form som kommer till Lund. Man har landslagsmannen Robin Andersson borta resten av säsongen pga. korsbandskada. Ett tungt avbräck givetvis. Men man har mycket duktiga ersättare i Tobias Aren, Helge Freiman och Haukur Andrésson. Ändå känns det kanske som om "Lill-Bobbans" frånvaro gör tillvaron lite lättare för H43:s stora och lite tunga mittförsvar. Nu slipper man nämligen elitseriens bästa stegisättning och får istället möta lite mer skott utifrån.

Vore trevligt att få uppleva en seger imorgon. H43 har hittills denna säsongen varit bättre på bortaplan och nu börjar det bli hög tid att bjuda hemmapubliken på möjligheten till ett segervrål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0