Lite otur

Att H43:s förlustsvit nu är uppe i 6 matcher lär väl knappast ha gått någon förbi vid det här laget. H43 har nu inte vunnit sedan den 26:e oktober när man besegrade Hammarby uppe i Stockholm. På tisdag (och inget annat) åker man på nytt upp till Eriksdalshallen i Stockholm. Caperiotumba står för motståndet i en riktig "fyrapoängsmatch" och då är det dags att bryta förlustsviten. Att innbilla sig att det blir lätt är direkt livsfarligt. Tumba har tagit sina poäng och överraskat mot en del lag redan. Tillexempel hade det Lugi som mer eller mindre körde över H43 i onsdags det riktigt jobbigt när man mötte Tumba på bortaplan men kom till slut undan med en uddamålsseger.

H43:s förlustsvit beror givetvis på flera saker. Spelet lämnar givetvis övrigt att önska i mer eller mindre alla lagdelar, åtminstone till och från. Och i takt med ett försämrat självförtroende har spelet givetvis blivit mer lidande. Dock anser jag faktiskt att H43 haft en del otur som spelat in, åtminstone i förlustsvitens inledning.

Målvaktsproblematiken är givetvis riktigt otursam i sig. Att få båda ordinarie målvakter skadade samtidigt på det sätt H43 fick är rent makalöst egentligen. Tror aldrig jag hört om något liknande faktisk även om det säkert hänt. Vågar nog påstå att H43 förlorat någon match på detta faktum. Med en Espen i något så när normal form hade H43 troligen segrat i bortamatchen mot Drott där man föll med 30-35 och endast hade 5 målvaktsräddningar. Och kanske hade hemmamatchen mot Hk Malmö sett något annorlunda ut med en annan målvakt. En icke elitserievan Johan Tholin hade det oerhört tufft i just denna matchen. I övriga matcher anser jag dock att problematiken inte ligger bara på målvaktsidan.

Annars menar jag att H43 faktiskt haft oturen att möta lag som varit i, eller åtminstone på väg in i något som liknar en formtopp. Med början mot Hk Malmö som kom med en meriterande seger hemma mot Sävehof i ryggen. Dessförinnan hade man haft mycket svårt att prestera i linje med förväntningarna. Mot H43 var det ett lag som vågade spela ut på ett helt annat sätt.

Även Hk Drott kom till matchen mot H43 med meriterande segrar i ryggen. Vad sägs om bortasegrar mot både Sävehof och Alingsås. Innan dess hade man däremot varit nere i en liten svacka efter den fina starten på säsongen. H43 har alltså haft oturen att möta Drott två gånger när laget är i fin form.

Aranäs har varit riktigt upp och ner i årets elitserie. Inför mötet mot H43 hade man många raka förluster och det känndes riktigt surt att förlora här. Men efter matchen mot H43 har Aranäs radat upp fina insatser. Vinst hemma mot Kristianstad och en bra insats borta mot Malmö, även om det slutade med en ganska knapp förlust. Med facit i hand så var det ett Aranäs påväg mot en helt annan form som H43 mötte.

Lite grann samma sak med IFK Kristianstad som efter en riktigt trög säsongsinledning nu varvat upp och tycks ha fått ordning på sitt spel ordentligt. Och det var också ungefär så här långt som H43 gjorde spelmässigt goda insatser men inte fick med sig några poäng. Mentalt knäckande alltså.

Matcherna sen mot Ystad och Lugi har ingenting med formtoppar att göra. Ystad är ett topplag vilket är svårt nog i sig, men någon makalös formtopp kan man inte påstå att de befinner sig i. Och än mindre är Lugi i någon formtopp. Inför derbyt hade de 4 raka förluster och känslan var heller inte att de imponerade under matchen.

Min tanke är att H43 i förlustsvitens inledande matcher mötte lag som var svårare än vad tabellläget visade. Detta kombinerat med målvaktsitutationen gjorde att det blev ett antal förluster trots åtminstone stundtals bra spel. Något som givetvis påverkat spelarnas självförtroende och moral rejält. När man i slutskedet på matchen mot Kristianstad inte orkade förhindra ett ras sögs musten ur spelarna vilket har gjort att man inte kommit upp till i närheten av normal nivå i matcherna mot Ystad och Lugi. 

Hade man istället fått möta något lag med nedåtgående form och fått med sig någon poäng hade det varit lättare att in och starta en ny match. Förlusttrenden hade då inte blivit lika tung. Det heter ju att bra lag har tur. Eller att man förtjänar tur. Men nog har H43 haft otur så det räcker för den säsongen nu!

Kommentarer
Postat av: Anonym

ON LINE Sitter återigen i stockholm - gäller att planera jobbet!!! Förra gången var den Hammarby nu är det Tumba. Ett mål upp i halvlek . är nervöst, Skönt med Espen tillbaka........tre elle fyra utvisningar för oss,,,,Brännberg varit riktigt bra , tre mål hittills....Zoran ok........annars stelt.

2011-12-06 @ 19:47:03
Postat av: ...

Går petter och jens bort sig i mitten? victor skillhammer verka få fria ytor hela tiden

2011-12-06 @ 20:12:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0