Läge att överraska

Kan inte tänka mig att någon i handbollsverige riktigt tror att H43 ska vinna ikväll på bortaplan mot IFK Skövde. Och innerst inne gör väl inte jag det heller. Men samtidigt är Skövde ett aningen ojämnt lag som bland annat förlorat två gånger mot Hammarby i år. Och någon gång är det H43:s tur att överraska positivt. Så varför inte ikväll!

Matchen mot Skövde är den första av de fem kvarvarande matcherna innan elitserien tar em-uppehåll. Efter matchen mot Skövde väntar dubbelmöten med både Guif och Alingsås. Knappast några matcher där H43 kommer att vara favoriter. Så vill man på allvar hålla kontakten med lagen ovanför kvalstrecket så vill det nog till att man överraskar åtminstone i någon av dessa matcher.

Skövde har många duktiga spelare och jag trodde nog att dem skulle ha presterat något bättre totalt sett än vad man har gjort hittils. För att börja bakifrån så har man en av elitseriens absolut bästa sista utposter i Mikael Appelgren. Han har en räddningsprocent i paritet med Espen. Sen vimlar det av duktiga spelare offensivt. Landslagsaktuella Andreas Nilsson på linjen. Rasmus Wremer på kanten, och lundabekantingen Nicklas Forsmoo på högernio. Dock känns merparten av Skövdes spelare något svagare defensivt.

Daniel Lindqvist var tveksam till spel efter senaste matchen mot Redbergslid då han har problem med en ljumske. Jag har dessvärre inte lyckats hitta någon information om Daniel kommer till spel mot Skövde. Gör han inte det är det givetvis ett avbräck. Men också en chans för Johannes Sandgren att visa vad han kan. Tyckte att Johannes hade ett piggt inhopp mot RIK och för första gången denna säsongen visade Johannes lite av sitt fina handbollskunnande. Skulle Johannes ha en dålig dag eller tröttna kan jag även tänka mig att Fahrudin Zaimovic kan spela vänsternia. Det har han erfarenhet av från flera av sina tidigare klubbar.

H43 gjorde en helt okej första halvlek mot Redbergslid och det är det spelet man måste ta med sig. Men man måste också klara av att hålla upp fokus i 60 minuter. Något det var länge sedan H43 klarade av att göra. Perioder av bedrövligt spel och mängder av tekniska fel kommer i varje match och blir förödande för matchutgången.

Espen måste upp i normal nivå. Mot Redbergslid senast gjorde han för egen del säsongens sämsta insats. Inget att säga om, även solen har sina fläckar. Men utan bra målvaktspel har H43 mycket svårt att vinna matcher. Men vad jag framförallt vill se är en gedigen laginsats där alla är delaktiga och kämpar för varandra i 60 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0