En halvtrevlig överraskning

Ett par timmar innan kvällens match skrev jag ett inlägg där jag tyckte det kändes som om det var dags för H43 att överraska. Ikväll får man oavgjort 34-34 på bortaplan. Defenitivt en överraskning och starkt gjort. Likt förbaskat sitter jag här nu och vet inte riktigt vad jag ska känna.

För det här var ju H43:s match. Frånsett Skövdes 1-0 så har H43 ledningen hela vägen. Ett tag i första halvlek så stor som 17-10. Skövde är inte ikapp H43 igen förrän efter 57 spelade minuter och tyvärr är väl känslan snarare att H43 förlorar en poäng än att man vinner en!

Missförstå mig inte nu. Jag vill inte vara onödigt negativ. Det är givetvis jättebra att åka upp till Skövde och få med sig en poäng. Inte många trodde det var möjligt och jag är absolut imponerad av H43-spelarna som uppenbarligen går in och kör gasen i botten och gör en riktigt bra match. Med tanke på en långvarig tveksam form är det ett föredömligt uppträdande.

Utan att ha kollat tidigare resultat är jag tämligen säker på att 34 gjorda mål är nytt säsongsrekord för H43. Detta dessutom utan lagets näst bäste målskytt. Av allt att döma spelade inte Daniel Lindqvist. Nu tror jag i och för sig inte att han saknades något nämnvärt då Johannes Sandgren verkligen tog chansen när han fick den och blev bäste H43-målskytt med 9 mål.

Glädjande annars är att målskyttet är bra spridet över hela banan. Såväl kanter som linjespelare finns med i målprotokollet så känslan är att H43 äntligen fick riktigt bra snurr på det kollektiva anfallspelet.

34 gjorda mål på bortaplan ska givetvis räcka till seger. Det är banne mig för dåligt att släppa in 34 mål bakåt. Inte ens med Espen tillbaka har H43 riktigt lyckats stoppa blödningen defensivt. Nu vet jag inte vad Espen fick för räddningsprocent ikväll, men vad jag kunde tolka via heh:s online så var det nog inte så lysande. Det kan dock säga lika mycket om Espens insats som om försvarets. Om avsluten i första hand kommit från linjen eller rena frilägen så finns det ingen målvakt i världen som får en bra räddningsprocent.

Anmärkningsvärt förresten att det gjordes 68 mål i en match där två av elitseriens målvakter med bäst statistik står. Men så är ju inte handboll alltid helt logisk.

H43 har nu redan tagit en poäng av de 10 som fanns att spela om innan elitserien går in i em-uppehåll. Det är en mer än vad jag i värsta fall befarade med tanke på motståndet. Men det är betydligt färre än vad jag hoppas på innan man spelat alla fem matcherna. Kvällens insats gör knappast att förhoppningarna minskat. Fortsätt nu så här även för er hemmapublik!

Kommentarer
Postat av: Maria

Håller med om att det känns lite som att förlora en poäng, istället för att vinna en. Men å andra sidan får vi väl se det som positivt att laget inte klappade ihop och förlorade trots tryck från Skövde sista 10. Det har ju hänt en del gånger förut..

2011-12-15 @ 10:49:26
Postat av: Bigge

Härligt med Sandgren.

Har väntat och hoppats på att något liknande skulle hända.

Nu kan det förhoppningsvis vända mot de små elaka i Guif.



Hur var det mot Redbergslid, sköt de lågt mot Espen

på grund av hans skada?

2011-12-15 @ 13:33:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0