En chans att skapa en bra trend

Alla lag har formtoppar och formsvackor under en lång serie. Låt oss hoppas att H43 satte punkt för sin formsvacka i tisdags när man slog Tumba på bortaplan. Dessförinnan hade en minst sagt dålig trend givit sex raka förluster. När Redbergslid kommer på besök till Fof Arena imorgon har man istället alla möjligheter att skapa en positiv trend.

Redbergslid är ett lag jag faktiskt tycker H43 ska slå, åtminstone på hemmaplan. Vill man försöka undvika kval gäller det att ta sina chanser mot "rätt lag". Och med tanke på H43:s restprogram fram till em-uppehållet vore det minst sagt lämpligt med två poäng imorgon. Därefter väntar Skövde på bortaplan och sedan dubbelmöten med Alingsås respektive Guif. Fem matcher där H43 mycket väl kan nolla, även om jag inte hoppas det förstås. Men hur som helst så vore det mycket lämpligt med två poäng imorgon för att inte tappa kontakt med lagen ovanför kvalstrecket. Vid seger går H43 om såväl Hammarby som Aranäs.

Redbergslid är ett lite konstigt lag i mina ögon. På grund av en långvarig mycket dålig ekonomisk situation har man de senaste åren mer eller mindre tvingats ställe upp med något som kan liknas vid ett juniorlag till stora delar. Och på något vis känns det också som om man med få undantag överpresterat sett till spelarmaterialet. Magnus Wislander har med hjälp av assisterande tränaren Johan Eklund verkligen gjort ett fantastiskt jobb.

Nu är merparten av spelarna ytterliggare ett år äldre och pojkarna börjar bli unga män. Det vimlar av duktiga handbollspelare. Rickard Lönn, Linus Arnesson och Oskar Ysander för att nämna några. Att Redbergslid är ett bra handbollslag behöver vi inte ifrågasätta. Men de har sina svagheter. Som lag är man mycket ojämna känns det som och likväl som att vinna ett derby mot Sävehof kan man jag göra plattmatcher mot sämre motstånd.

Redbergslids absolut svagaste lagdel är på målvaktsidan. Vill man vara taskig och dra det till sin spets så kan man säga att den målvaktsituation som vi H43:are upplevde under de sex matcher som både Espen och Philip gått skadade är vardag i Redbergslid.

H43 lyckades som sagt bryta trenden senast mot Tumba. Starkt gjort med tanke på att man mer eller mindre hade kniven mot strupen. Spelet lämnade nog en del övrigt att önska, främst offensivt. Men med tanke på matchens karaktär är det också klart förståligt om spelet blir stelt och stappligt. Förhoppningsvis vågar man spela ut på ett helt annat sätt mot Redbergslid.

Med Espen tillbaka mellan stolparna och ett gediget försvarspel ska man inte behöva släppa in mer än 25 mål. Och då ger man sig alla förutsättningar för att gå vinnande ur morgondagens batalj. Låter enkelt, men det gör sig inte av sig själv. Alla spelare måste vara fokuserade till 100%. Och viljan måste finnas med hela vägen.

Framåt måste de tekniska felen minimeras. Gör man bara det så känns det ändå som om det offensiva spelet är på rätt väg. Johan Brännberg måste fortsätt leverera, och Daniel Lindqvist hitta tillbaka till något som liknar form. Och som vanligt måste man använda hela laget. Christoffer Fors ska väl inte behöva stå sysslolös en match till.

Är rädd för en riktigt dålig publiksiffra imorgon. Om någon tvekar att gå så tänk om. Laget behöver verkligen allt stöd dem kan få. Tillsammans kan vi skapa en riktigt trevlig handbollsupplevelse.

Kommentarer
Postat av: tur

tur att vi har din blogg, vi som gillar H43!!!

Jobba vidare för du gör ett gått jobb!

Ikväll vinner vi!!

2011-12-11 @ 06:52:44
Postat av: Oskar

Roligt att höra att du uppskattar min blogg. Jag kör på, och hoppas på sikt kunna göra den ännu bättre.

2011-12-11 @ 10:13:34
URL: http://oskarshandboll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0