Dubblemöte mot Alingsås väntar

På torsdag väntar en riktigt tuff uppgift för H43 när man gästar Alingsås i deras Nolhagahall. Tabelltrean är oerhört hemmastarka och matcherna i Nolhagahallen kan nog ofta betecknas som en av säsongens svåraste bortamatcher oavsett vilket lag som är på besök. H43 har hur som helst inget att förlora, och jag gillar verkligen Johannes Sandgrens inställning i en intervju med Heh där han säger att dem måste gå in med samma inställning som mot Skövde, att man kan slå alla lag. Artikeln i sin helhet hittar ni här: http://heh.nu/Articles.aspx?id=38913

Jag läste efter senaste matchen mot Guif att Tomas Westerlund till viss del var nöjd med lagets prestation. Framförallt i första halvlek där han anser att laget inte kunde presterat mycket bättre, men att Robin Hallberg i Guifmålet blev för svår. Och dessutom menar Tomas att skillnaden på bredd blir avgörande när H43:s ork tryter i andra halvlek.

Kan inte annat än hålla med Tomas kring det faktum att Robin Hallberg var fullkomligt lysande i Guifmålet. Glömde nämna honom i mitt inlägg efter matchen, men Robins målvaktspel i främst den andra halvleken är mer eller mindre perfekt, och defenitivt en matchavgörande detalj. Det går heller inte att bortse från skillanden i bredd. H43-spelarna gick på knäna i andra halvlek, medan Guif bytte mer frekvent utan att tappa i slagkraft.

Däremot gillar jag inte signalerna det sänder att berömma lagets spel i första halvlek när det ändå på slutet springer iväg till ett halvtidsunderläge med 8-12. Det är ungefär samma som att säga att det spelar ingen roll hur bra ni spelar. Ni är ändå sämre än Guif. När matchbilden vänder med ca. 10 minuter kvar av första halvlek är det Tomas jobb att försöka vända tillbaka den. Jag anser fortfarande att det är ett tjänstefel att han står kvar med Time-out kortet i handen när domarna blåser av för halvtidsvila.

Men annars kan jag hålla med om att H43 till och från glimtar till. Där finns något att bygga vidare på. Det gäller främst att få till det både framåt och bakåt samtidigt. Och att orka hålla spelet uppe i 60 minuter. Det blev väldigt tydligt mot Guif att främst Johannes Sandgren blev väldigt trött mot slutet. Mot Alingsås kan vi kanske hoppas att Daniel Lindqvist är tillbaka. Om Johannes och Daniel kan dela på speltiden har vi två spelare som orkar gå för fullt hela tiden.

Även om den första halvleken mot Guif visade upp ett bra försvarspel så innebar den senaste matchen att H43 nu i 8 av sina 10 senaste matcher släppt in 30 mål eller fler. Man behöver knappast vara Einstein för att inse att det är åt helvete för mycket. Mot Guif var dessutom Espen riktigt bra i målet vilket trots allt ställer ett litet frågetecken till försvarsinsatsen. Jag har på slutet upplevt det som att H43:s försvarare inte kommer ut på skyttarna ordentligt. Det gör då att de får avsluta från 7-8 meter. Och från det avståndet gör elitseriespelare mål 9 gånger av 10.

Hur som helst hade det var skönt med en god insats mot Alingsås. Det innebär inte nödvändigtvis en seger. Men att få fira jul med en positiv känsla hade alla H43:are mått bra av. Såväl spelare, ledare, sponsorer och inte minst vi supportrar. Efter jul kommer Alingsås istället till Lund. Och då Alingsås inte alls är lika starka på bortaplan ger jag då H43 helt andra chanser till seger. Men det är då det!

Kommentarer
Postat av: ajvar

Alltid detta snack om att H43 har en tunn trupp, det är bara feghet som gör att inte de andra spelarna på bänken och på läktaren får chansen. När skall Måns Gerdtsson spela om han inte får spela ens när Zoran har en helt misslyckad dag på planen? Nästan alla andra elitserielag jag har sett den här säsongen vågar prova med de yngre och mera orutinerade spelarna i olika matchsituationer!

2011-12-22 @ 14:02:21
Postat av: åskådare

Bra skrivet ajvar.

H43 har en tränare som är rent för feg för att våga. Det krävs skador på spelare i första uppställning för att andra spelare skall få chansen. Vad fan är han rädd för. H43 har tagit 11 poäng på 18 matcher och släppt in flest mål och ligger på 11:e plats i antalet gjorda mål. Ser han inte när spelare är trötta, eller ej fungerar. Jag tror han ser det men är så jävla rädd för att ta ett beslut. Vem är det som bestämmer? Jag kan rabbla upp ett antal ungdomar som Tomas håller på att fördärva och har fördärvat. Finns där ingen ansvarig som granskar Tomas? Och förresten, Var är Sivertssoneffekten.Vad har hänt med mitt sexorna. Vad har hänt med försvarspelet. Vad har hänt med kontringsspelet osv. Det är tyvärr så att H43 just nu är sämre än dom var förra säsongen.

2011-12-22 @ 18:04:54
Postat av: Bigge

När jag läser ovanstående kommentarer har jag visserligen facit i hand men H43 vann med fem bollar över Alingsås borta och vad jag förstod

av onlinerapporteringen var en av ungdomarna, Adam Sandgren an av de tongivande bakom segern.

I början av serien var tränarna hyllade, så fort det går dåligt så är de inte vatten värda.

Tålamod, nu vänder cet!

H43 tog 16 poäng på hela föregående säsong, nu är vi uppe i 13, inte bra men bättre.

För övrigt har Måns Gerdtsson varit skadad.

2011-12-22 @ 21:26:55
Postat av: ajvar

Jag vet att Måns Gerdtsson varit skadad men nu har han varit på bänken ett antal matcher i rad och Zoran har inte precis imponerat. Då borde det vara läge att spela in Måns i laget när man ligger under med 9 bollar som mot GUIF och matchen är körd! Istället byter man in Zoran igen för att han skall spela en totalt betydelselös avslutning!

2011-12-23 @ 12:00:11
Postat av: Åskådare

Till Bigge!

H43 tog 18 poäng förra säsongen. Gå in på HerrElit Handboll så står det där. Jag har inte hyllat en tränare efter tre matcher. 13 poäng på 19 matcher och släppt in 28,94 mål och gjort 26,05. Förra säsongen var snittet efter 32 matcher, insläppta 28,90 och gjorda 26,28. Hur kan man hylla någon när det ser likadant ut. Skrevs det inte om en Sivertssonefekt i början. Var är den nu. Står fortfarande fast vid att Tomas W är en tränare utan ledaregenskaper, en feg tränare. Krävs skador för att han ska se att det finns bra spelare i H43:s trupp.

2011-12-25 @ 10:50:53
Postat av: Poa

Känns som det saknas grundläggande handbollskunskaper hos en del av er som kommenterar Tomas insatser. När det gäller Zoran är det självklart att han ska vara på banan varje sekund han orkar. En av elitseriens bästa spelare alla kategorier och dessutom något så ovanligt som en riktigt två vägsspelare. Om ni varit i Alingsås och sett hur han totalt plockade ner allt anfallsspel i sin zon hade in förstått.

När ni bedömer insatserna från H 43 får ni inte heller glömma att espen varit skadad och missat 6 matcher. Utan att på något sätt klanka på Johan är det självfallet av betydelse om en av elitseiens bästa målvakter är borta. Hade kunnat vara 4 poäng till under den perioden med Espen i mål (Drott borta och aranäs hemma).

2011-12-27 @ 16:33:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0