Tredje raka?

H43 möter i eftermiddag Önnered borta. Vid seger får man en smakstart på kvalserien och placerar sig i topp av densamma. På förhand är Önnered troligtvis kvalseriens sämsta lag. Men alla vi som såg H43:s hemmamatch mot Stavsten vet att inget lag är så dåligt att man kan vinna på beställning.

Mot Stavsten kom man undan med blotta förskräckelsen. Lojt och oinspirerat på många håll, dålig inställning. Jag pratar gärna om att man ska vara ödmjuka. Med det menar jag att man inte ska tänka att vi är elitserielaget det här fixar vi. Istället ska man tänka att nu ska vi visa att vi förtjänar en elitserieplats!

H43 har varit mycket ojämna under hela den här säsongen egentligen, och det är inte helt lätt att vara supporter till ett sånt lag. Minns säsongens inledning i höstas när man tog tre tidiga segrar och känslan var att alla experter som pratat om nedflyttning kunde dra något gammalt över sig. Därefter följde sju raka förluster och på något sätt kom verkligheten ikapp. Då när oron om nedflyttning på allvar tog fart då börjar man vinna igen, ett par raka hemmavinster och dessutom seger i Baltiskan mot Hk Malmö, och helt plötsligt började drömmar om slutspel ta fart. Dessa försvann sen rätt tidigt efter vm-uppehållet. Ja ni förstår.

H43 har hur som helst en hel del kvalitéer som de allvenska lagen inte har. Och därför ska man ju klara sig bra i en kvalserie. Problemet är bara att dessa kvalitéer ibland lyser något fruktansvärt med sin frånvaro. Dessutom är det ju alltid knepigt det här med kval. Kommer du från en högre serie har du ju allt att förlora. Och om dumma tankar börjar krypa sig in, då kan det lätt bli problem.

Idag gäller det att lyfta försvarspelet till en normal nivå. Det håller inte att släppa in 29 mål mot allsvenskt motstånd. Är det något H43 ska vara bra på så är det det defensiva spelet. Jag ser gärna att Tomas Westerlund markerar mot de spelare som var loja och oinspirerade senast, låt dem börja på bänken. Det finns många hungriga spelare bakom som vill spela!

Framåt var det väl helt okej senast faktiskt. Det är föga förvånande om Zoran blir punktad på nytt. Då gäller det för de andra att ta ansvar. Men det innebär inte att man ska känna press att ta avslut i tid och otid. Genomtänkta beslut är det som gäller. Får man två försvarare på sig så kan man räkna ut att där måste bli en lucka för en medspelare på något annat ställe!

En förlust idag är faktiskt inte hela världen. Men en seger skulle ge rejält med arbetsro. KOM IGEN NU H43!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0