Smakstart

Idag kom tredje segern av tre möjliga för H43 i kvalserien. Och laget har verkligen fått en samkstart på kvalserien. Man har gjort det man ska mot de allsvenska lagen och kan spela något mer avslappnat när det nu på nytt väntar elitseriemotstånd.

Idag var det egentligen aldrig något snack om det. Önnered höll hyfsat jämna steg de första 15-20 minuterna. Sen rycker H43 åt sig en rejäl ledning som Önnered aldrig är på väg att hämta in. Idag visar man att det är skillnad på elitserien och allsvenskan. Det enda jag möjligen kan önska mer av är faktiskt att försvarspelet blir ändå lite bättre. Jag har som vanligt inte sett matchen när den går på bortaplan men har förstått att Espen fick pris som H43:s bästa spelare. Att då släppa in 28 mål är fortfarande lite i överkant. Men jag ska inte gnälla!

Christoffer Fors återigen H43:s bästa målskytt, tillsammans med Zoran denna gången på sju gjorda mål. Johannes Sandgren ville inte vara mycket sämre och gjorde sex. Dessutom verkar det som om Petter Strömberg fick en hel del speltid på linjen och gjorde fyra mål. Här tycker jag H43 har något intressant att bygga vidare på. Zoran som ledare på plan tillsammans med ungtupparna Fors, Sandgren och Strömberg. Detta tillsammans med något eller några intressanta nyförvärv till nästa säsong och jag ser faktiskt ljusare på framtiden igen!

Nu ska man kanske akta sig för att sväva iväg allt för mycket redan då det återstår en hel del av kvalserien. Kristianstad tog sig samman igår och vann hemma mot Hammarby. IFK Ystad besegrade efter en hel del besvär Stavsten så nu har vi scenariot att H43 leder kvalserien på full pott, alltså 6 poäng. Därefter följer tre lag på 4 poäng. Stavsten och Önnered får nog räknas som helt avhängda på 0.

För H43 väntar nu Kristianstad hemma, Hammarby borta, Hammarby hemma och sen Kristianstad borta. För att det ska se lika bra ut även i fortsättningen krävs nog 4 poäng i dessa fyra matcherna, med andra ord segrar i hemmamatcherna. Men ett absolut minimum är 2 poäng. Skulle man nolla här kan det hastigt och mindre lustigt se riktigt illa ut! Men låt oss nu ta en match i taget, och för tillfället njuta av att H43 leder kvalserien!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0