Överraska positivt

Dags för den 6:e omgången av kvalserien ikväll. För H43:s del väntar bortamatch mot Kristianstad. Redan på förhand är detta troligtvis kvalseriens svåraste match. Och med tanke på den minst sagt tveksamma form H43 visat på sistone så ska det väl närmast till ett mirakel för att H43 ska vinna eller åtminstone ta poäng. Men någon gång ska man ju också överraska positivt!

I och med Önnereds seger över IFK Ystad i torsdags ser det något bättre ut för H43:s del. Nu "räcker det" att man vinner de tre sista matcherna mot de allsvenska lagen för att på nytt säkra elitseriespel nästa säsong! Men det kan vara nog så svårt när nerverna blandar sig i! En seger ikväll hade betytt en enorm arbetsro inför kvalseriens avslutning!

H43 har haft otroligt svårt att övertyga hela våren egentligen. Någon enstaka match här och där där man har fått spelet att stämma har sedan följts upp av den ena bedrövliga insatsen efter den andra! Många gånger är det anfallspelet som är akilleshälen, och det är ingen nyhet att H43 inte har rätt spelare för att spela en attraktiv anfallshandboll. Vad som är mer oroande tycker jag är att man på senare tid inte stått upp tillräckligt bra defensivt. Oinspirerat, lojt och alldeles för snällt försvarspel, vilket dessutom har gjort livet surt för våra målvakter. Och hur man kan uppträda oinspirerat och lojt i en kvalserie när elitserieplatsen står på spel är för mig en stor gåta. Då är man troligen inte rätt person för uppgiften!

Efter senaste förlusten mot Hammarby var jag mycket kritisk både till enskilda spelares insatser, men också mycket till Tomas Westerlunds coaching. Det är jag fortfarande, men med lite distans till det så ska man också ha klart för sig att Tomas har vad han har i truppen. Och när de på förhand bästa spelarna sviker så har han inte mycket annat att kasta in. Men snälla Tomas, om H43:s spel havererar i eftermiddag, vänta då inte med Time Outen tills det är fyra minuter kvar!

När H43 spelar brukar förhandssnacket handla mycket om att fler spelare än Zoran Roganovic måste leverera. Det gäller givetvis också för dagens match. Men kanske ska man nu också nämna att H43 måste få igång Zoran på allvar. Han har inte varit till sin fulla rätt i kvalserien och vill man vara grym så kan man säga att utan Zoran i normal form har H43 det väldigt svårt. Kraven på Zoran känns ibland orimliga, och tyngden på hans axlar i detta utsatta läget måste vara enormt. Efter förlusten mot Hammarby i onsdags var Zoran den spelare som dröjde sig kvar längst ute på planen efter matchen. Och när han till slut vankade av in mot omkläddningsrummet var det med tårar i ögonen. Hade samtliga H43 spelare brytt sig så här mycket har jag svårt att tänka mig att H43 befunnit sig i denna utsatta situation!

För H43:s del är nästan matchen i Ystad mellan IFK Ystad och Hammarby nästan lika intressant som den egna idag. Gör Hammarby bara vad dem ska nu så försämras Ystads chanser ännu mer. En vinst skulle tvärt emot ge dem vittring och kanske slår man då Kristianstad också av bara farten. Men oavsett vilket så har H43 fortfarande allt i egna händer. Ta tag i saken och vinn era egna matcher så behöver vi inte bry oss om andra resultat!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0