Kollektiv kollaps

H43 åkte på en mycket tung förlust ikväll mot Kristianstad. Och på något sätt kändes det som om man mycket bryskt kom ner på jorden igen efter den fina inledningen på kvalserien. Man var aldrig riktigt nära, och framförallt det offensiva spelet var stundtals bedrövligt!

Christoffer Fors, Kalle Björkman och Måns Gerdtsson ska ha godkänt för kvällens insats. Ingen annan! Våra niometerspelare kom absolut ingenstans, och även om det ska erkännas att Kristianstads försvarspel var av yppersta klass så håller det inte att kasta bort mängder med bollar. Och hur en spelare som Zoran Roganovic kan slå flertalet passningar i golvhöjd är för mig en gåta!

Matchen var i princip avgjord med 15 minuter kvar. Och därför vill jag ge en eloge till H43:s spelare, för hur tungt det än var kändes det i alla fall inte som om man gav upp!

Jag trodde aldrig att jag skulle få anledning att skriva detta. Men frågan är om inte Zoran är en av H43:s sämsta spelare på plan idag. Och jag undrar hur det är med honom. För dryga veckan sedan kom det rapporter om att han har ryggproblem. Och jag tycker hela hans uppträdande tyder på att något stör honom. Vad det än är så måste det snart bli bättre. Och blir det inte det så är det Tomas Westerlunds plikt att bänka honom. Idag såg hela Fof Arena att Zoran hade en mycket dålig dag. Ändå dröjer det ända till det var 10 minuter kvar innan Zoran hamnar på bänken. Dessutom gör Måns Gerdtsson ett mycket piggt inhopp under de 10 minuter han får spela!

Christoffer Fors på nytt bäst i H43. Jag är full av beundran för vilken utveckling Stoffe har haft på sistone. När H43 i slutet snyggar till siffrorna är det framförallt genom kantmål av Stoffe och Kalle Björkman, den sistnämnde gör troligtvis sin bästa match i H43 tröjan även om felprocenten fortfarande är lite hög!

Jag har nämnt Zorans plattmatch. En annan som gör en riktigt dålig match på nytt är Daniel Lindqvist. Okej, det var säkert inte lätt mot Kristianstads betongförsvar, men vi måste kunna kräva bättre än så här. Zoran och Gedda är våra på förhand största stjärnor och dessutom våra mest rutinerade spelare. Om inte dessa båda herrar kan prestera bättre i viktiga kvalseriematcher så kan denna kvalserie få ett mycket tråkigt slut.

Trots allt ligger man kvar på elitserieplats och än är det ingen ko på isen. Men det gäller att snabbt pussla ihop de positiva bitarna!


Kommentarer
Postat av: Tommy

Enligt samständiga uppgifter så har det

aldrig varit bättre stämmning i Lunds arena.

Många Lundabor sa efter slutsignalen"Kristianstads supportrar bäst i sverige"

2011-04-07 @ 23:48:38
Postat av: Micke

Hej.

Gillar din blogg, skulle du vara intresserad av att flytta din blogg till en renodlad sportplattform för bloggare? Finns på kylspray.com där man kan specifikt söka på handboll. Hör gärna av dig om du har några frågor. Mvh

2011-04-08 @ 10:30:13
URL: http://www.kylspray.com
Postat av: Birger Henningsson

Nog har det varit bättre stämning i arenan.

kanske inte bland Kri supporterna men när besegrat Lugi.

All heder till Kri supporterena,

Första halvlek igår var nog den sämsta på säsongen men man spelar inte bätttre än vad motståndarna tillåter.



2011-04-08 @ 11:48:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0