Intressanta matcher

En match i slutspelserien och en match i kvalserien utgör dagens handbollsskörd. Och med lundaögon sett är utgången av dessa båda matcher intressant.

I kvalserien möts Kristianstad och Hammarby i Kristianstad. De på förhand två bästa lagen i kvalserien möts men förutsättningarna skiljer något oväntat rätt så mycket! Hammarby har hittils visat klassen med två klara segrar mot såväl Stavsten som Önnered. Man hade också en mycket positiv avslutning på elitserien och som det ser ut nu så verkar det inte som om kvalserien ska vålla några större problem för att behålla sin elitseriestatus.
För Kristianstad ser det betydligt värre ut. Man vann visserligen första matchen borta mot Önnered, men först efter en hel del besvär. Sen kom chockförlusten hemma mot IFK Ystad i andra omgången. Blir det förlust även idag så börjar läget helt plötsligt bli ganska prekärt. Normalt sett ska man vara favoriter på hemmaplan mot Hammarby men i nuvarande situation känns Hammarby något hetare.

Jag har varit inne på det förut att den uppkommna situationen med Ystads seger i Kristianstad kan vara negativ även för H43:s del då det kan bli ett getingbo mellan 3 lag om 2 elitserieplatser. Då förutsätter jag att Hammarby ganska tidigt drar ifrån. Men det kan bli till en fördel för H43 också om man vinner rätt matcher nu i början. Låt säga att man vinner imorgon och på torsdag så står man på 8 poäng. Förlorar Kristianstad idag och matchen mot just H43 på torsdag så står dem kvar på 2 poäng. Och vips så måste Kristianstad slåss med näbbar och klor för sin överlevnad! Som ni förstår kan det skilja mycket beroende på resultat i varje enskild match!

I slutspelserien möts Redbergslid och Guif. Vårens formstarkaste lag möter tabelltvåan. Kan troligtvis vara en sevärd match som visas i svt. Guif har ju verkligen visat klassen så här i början på slutspelserien. Och Redbergslid kan man aldrig räkna bort. Guif har troligtvis mer eller mindre säkrat förstaplatsen i serien och därmed också en semifinalplats. Skulle RIK vinna idag tror jag man ligger bra till för den andra platsen. I så fall på bekostand av Lugi och Drott. Bedrövligt av Lugi att missa i så fall. Efter en riktigt bra säsong presterar man som sämst när det gäller. Lite typiskt Lugi känns det som, i alla fall för en skadeglad H43:are.

Heh skrev igår om ett nytt upplägg för sm-finalerna 2012. Dem skulle spelas i Linköping med dubblemöte lördag och söndag. Jag köpte detta med hull och hår och var väl inte helt positiv inför förändringen. Sen sent igår kväll kom jag på att det var första april. Nu har man inte dementerat något än men det mesta lutar åt att detta var ett aprilskämt. Och i sådana fall lyfter jag på hatten för ett bra sådant. Är ganska säker på att det var fler än jag som gick på det!

Kommentarer
Postat av: Birger Henningsson

Det viktiga är att vi vinner matchen mot Önnered imorgon och det känns inte helt säkert med tanke på

matchen mot Stavsten.

Övriga lag kan vi inte göra mycket år.

Dock verkar kristianstad inte ha lika mycket glöd som tidigare med alla sina inköp av spelare som man har en känsla av är på slutet av sin karriär.

Kan bli intressant.

Kom ihåg fjorårets kval där Kristianstad bara satte ut skorna i en match som var viktig för oss.

2011-04-02 @ 14:14:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0