En seger vore lämpligt

Efter en fin start på kvalserien med tre raka segrar mot de allsvenska lagen har H43 nu efter två raka förluster satt sig i en situation där det kan krävas seger ikväll. Även vid förlust ikväll kan läget i slutsändan reda upp sig men då är man beroende av resultat i övriga matcher framöver. Vi en seger ikväll har man fortfarande allt i egna händer!

H43 har nu mött Hammarby tre gånger denna säsongen. Samtliga har slutat med knappa förluster där man tappat matcherna i slutskedet. I lördags ska man i och för sig vara tacksamma att man överhuvudtaget var med i matchen i slutskedet. 12-3 efter 19 minuter talar sitt tydliga språk, bedrövligt. Därefter spelade man tydigen riktigt trevlig handboll och hade 23-23 efter 56 minuter. Ikväll gäller det främst att ta med sig andra halvlek från i lördags.

En tanke som slagit mig nu i kvalserien är hur H43:s spel faktiskt ändrat sig lite. Under hösten och delar av våren har H43 oftast haft ett hyggligt niometerspel. Det är ju också här vi har våra på förhand bästa namn. Problemet har varit att anfallen varit alltför lättlästa. Motståndarna har en bit in i matcherna raderat ut anfallspelet då alternativen varit få, kantutspelen och linjeinspelen oftast lyst med sin frånvaro.
Nu har läget istället blivit det omvända. Jag tänker närmast på matchen mot Kristianstad där Christoffer Fors och Kalle Björkman var bästa H43:are. Och i matchen mot Hammarby firade Jens Eriksson på linjen en hel del triumfer. Vågar vi hoppas att det ena inte behöver utesluta det andra ikväll. Vad sägs om ett rörligt och tempostarkt niometerspel i variation med utspel till kanterna och inspel till linjen.

Försvarspelet har lyft något de senaste matcherna. Men jag tycker fortfarande att det är lite för snällt! Motståndarnas nior ska inte få komma in på åtta meter och skjuta, i det läget måste man ut och smälla på! Annars blir det svårt för Espen att komma åt bollarna. Espen som kanske inte varit som bäst heller nu under kvalserien. Dags att spika igen nu tycker jag!

Ikväll är det dags att visa att vi hör hemma i elitserien. Såväl spelare som publik. Spelarna ska göra sitt på planen. Och på läktarna är det dags att stötta laget och visa att vi vill ha dem kvar i elitserien. Alla ni som var på matchen mot Kristianstad. Visst var det häftig stämning även om det inte direkt gagnade H43.