Elitserieklass

Jag har länge efterlyst att H43 ska visa att man förtjänar att vara kvar i elitserien nästa år. Idag tog man i alla fall ett stort steg i den riktningen när man besegrade Önnered med 34-24 och åtminstone visade att man är för bra för allsvenskan!

H43 kopplade ett grepp direkt genom stänga till bakåt och sätta upp ett bra tempo framåt. Och redan efter knappa tolv minuters spel tvingas Önnered ta time out när det står 9-3. Därefter jämnas spelet ut något men det känns ändå som om H43 hade taktpinnen hela tiden.

Fick känslan av att H43 vågade spela ut på ett helt annat sätt nu när motståndet på pappret var något sämre. Bortsett från några svackor så utnyttjade man hela laget offensivt på ett sätt jag inte sett på hela säsongen tidigare. Tycker samtliga spelare ska ha godkänt idag, men ett särskilt plus går till Johannes Sandgren.

Jag skrev inför matchen att försvarspelet endast skulle få godkänt om man släppte in som mest 25 mål. Nu släppte man in 24, men likförbannat känner jag att det finns mer att hämta. Missförstå mig inte, det är givetvis inte dåligt försvar idag, men mellan varven känns det som om man blir bekväma och låter Önneredspelarna härja lite väl fritt. Det ska kosta på att göra mål mot H43.

Kul att många fick speltid. Oscar Jensen fick spela hela andra halvlek och gjorde det alldeles utmärkt på vänsterkanten. Var inne på det redan tidigare i veckan men på vänster6 har vi god återväxt. Johan Brännberg fick riktigt mycket speltid och gjorde det också bättre än på bra länge. Kanske behöver Johan den lilla extra tiden han får på sig mot ett allsvenskt försvar jämfört med ett elitserieförsvar. Har länge sett att det finns mycket handboll i Johan Brännberg, men många gånger går det en tiondels sekund för långsamt i allt, kanske hade han mått bra av att börja om i allsvenskan på nytt!

Nu gäller det att hålla den här nivån i de två matcher som är kvar. Man har allt i egna händer och bör rimligtvis klara av det här nu. Spelarna får nu njuta av lite påskledighet i lugn och ro, sen väntar 120 minuters handboll där man ska ge allt innan säsongen är slut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0