Bedrövligt, IGEN!

27-20 blev slutade matchen borta mot Kristianstad. Och då ska man ha klart för sig att de siffrorna är i underkant. Med bara 5 minuter kvar av matchen ledde Kristianstad med 26-16.

Att förlora borta mot Kristianstad är ingen stor sak egentligen. Det har jag varit inne på förr. Kristianstad har många duktiga spelare och en fanatisk hemmapublik som lyfter fram laget. Men man kan förlora på olika sätt. När jag satt och följde dagens match på Heh:s onlinerapportering så kändes det aldrig som om H43 var riktigt nära. En otroligt hög felprocent är ett ständigt närvarande moment i H43:s spel. Det börjar med att Daniel Lindqvist har två tidiga passmissar och sen fortsätter det så. Här är man inte elitseriemässiga just nu och därmed har man kanske inte ett övertag heller på de allsvenska motstånd som nu väntar i tre matcher.

Zoran bäste målskytt med 5 mål. Men då ska man ha klart för sig att 4 av målen är straffmål, alltså endast 1 spelmål och Zoran Roganovic har det fortsatt tungt i kvalserien. Utöver detta gjorde ingen 9meterspelare mer än 2 mål. Då förstår ni att H43 anfallspel inte kom någonstans denna gången heller!

Bakåt har det möjligen varit lite bättre. 27 insläppta mål borta mot Kristianstad är inte direkt dåligt, men kanske några för mycket för att riktigt ge sig själv chansen att vinna!

För övrigt gick resultaten idag H43:s väg. IFK Ystad hade inte skuggan av en chans mot Hammarby och föll med 22-31. Därmed kan IFK Ystad inte ta fler poäng än H43 rent teoretiskt. Men det gäller ju för H43 att vinna mot Önnered och Stavsten på vägen till en direkt avgörande match mot IFK Ystad. För troligtvis kan vi räkna med att det blir så. Ystad har förvisso Kristianstad kvar att möta, men då känslan närmast är att Kristianstad satt någon prestige i att vara osportsliga när tillfälle ges så ska vi inte räkna med att de ställer upp med bästa laget och ger allt mot IFK Ystad!

Önnered blandade sig förvisso i leken också idag genom att slå Stavsten med 34-22. Men Önnered har i tur och ordning H43, Hammarby och Kristianstad kvar att möta. Så att dem ska ta tillräckligt många poäng i dessa matcher får ses som direkt otroligt!

12 dagar och 3 matcher. Det är vad som återstår av årets säsong för H43. Nu är det dags att bekänna färg och visa att man klarar av hantera den uppkommna situationen. Visa att man förtjänar en elitserieplats nästa säsong. Vinner man inte mot Önnered, Stavsten och IFK Ystad har man inte där att göra!

Kommentarer
Postat av: Kalle

Jaa, det var väldigt synd. Trodde det skulle gå aningens bättre faktiskt.

2011-04-18 @ 15:40:51
URL: http://hotell-ystad.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0