Storstryk mot Alingsås

Just nu är det lite tungt att vara H43:are. Efter en överaskande fin säsongstart, med härligt inställning och stundtals väldigt fint spel har laget på sistone sjunkit som en sten i tabellen. Att förlora som ikväll borta mot Alingsås i Nolhagahallen är egentligen inget att skämmas för, då detta på förhand är en av seriens svåraste bortamatcher. Nä det är snarare hur man förlorar som oroar mig.

Dem senaste åren har vi H43 anhängare vant oss vid att hålla på ett lag med en stark defensiv och tyvärr ett något sämre anfallspel. Få mål alltså, både bakåt och framåt. Nu har laget släppt in 31 respektive 33 mål dem senaste två matcherna. Då jag inte sett kvällens match, och ej heller nåtts av några rapporter vet jag inte hur försvarspelet såg ut, men 33 mål tyder allt som oftast på ett svagt försvarspel. Och i mitt tycke var det det dåliga försvarspelet under halva första halvlek mot Lugi som ledde till den förlusten.

Nu kan det ju för all del vara så att dåligt anfallspel med slarviga avslut leder till kontringsmål i baken och att siffrorna på så sätt kan rinna iväg. Här gäller tålamod och åter tålamod, får man inget bra läge behöver man ju faktiskt inte avsluta förrän domaren har armen uppe. Zoran är en fantastisk spelare som ger oss H43:are otroligt mycket glädje, men just kring denna detaljen med alltför snabba avslut kan han ibland vara den absolut största syndaren. Men det är klart, när det gäller Zoran är mycket förlåtet.

Nä nu gäller det att slicka såren ett tag och försöka komma tillbaka till grunderna man så fint hade i början på säsongen. Poängen måste snart börja trilla in igen. Dock bjuder nästa match på svårast möjliga motstånd då det är Sävehof som kommer på besök i Fof Arena. Inget drömmotståndare just nu alltså. Men Hammarby visade ju innan i veckan att Sävehof inte på något vis är oslagbara, så kom igen bara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0