Förlust i derbyt

Ja så blev det förlust i årets första derby. Med lite distans till det så var det ju inte så oväntat. Lugi är nog denna säsongen ett bättre lag med betydligt bättre bredd.
Enligt mitt sätt att se det fanns där två avgörande orsaker till att Lugi vann matchen. Nr 1 är att H43 under en 15 minuters period av första halvlek i princip upphör att spela försvarspel. Lugispelarna får gång på gång alldeles för lätt komma igenom och avsluta från 6 meter. Under denna period skaffar sig Lugi en ledning på 5-6 mål, senare under matchen är ledningen aldrig större, men vid ett par tillfällen mindre. Hade H43 under denna perioden kunnat hålla jämnare steg hade matchbilden förmodligen sett annorlunda ut. Nr 2 är att Lugi vinner målvaktsmatchen. En viss Linus Persson, som är allt annat än populär i mina ögon, gör en formidabel insats, samtidigt som varken Espen eller Philip har någon av sina bästa kvällar.

Derbyt avslöjade också på ett ganska tydligt sett hur stor saknaden av Anton Månsson är, framförallt offensivt men även defensivt. Det var kring 3:orna i försvaret, Ola Anto och Jens Eriksson, som Lugi gång på gång kom igenom. Dessa herrar är stora och tunga och har kanske inte Elitseriens snabbaste fötter, men då bör man kunna kompensera med att försöka stå rätt och använda sin kropp. Här har vi i och för sig ett alternativ den dag Nemanja gör comeback, han har fungerat alldeles utmärkt som 3:a förr.

Framåt gör Zoran en jättematch, och Andreas Bamberg gör nog en av sina bästa insatser i den blå tröjan. I tisdags var dock dessa herrar alldeles för ensamma. Johan Brännberg har verkligen varvat toppinsatser i år med mindre bra insatser. Danile Lindqvist känns också en bit från toppformen. Och inte ett mål blev det för Kalle Björkman på höger6, han har dock inte den lättaste uppgiften när Zoran oftast söker sig inåt i banan och på så sätt sällan spelar ut bollen.

2200 drygt sluta publiksiffran på. En skandal om ni frågar mig. Lund har fått en ny fin arena, vi har två lag i högsta serien, både för herrar och damer. Allt annat än en publiksiffra på över 3000 i ett derby är för dåligt. Vakna lundapubliken handboll är roligt!!!