Slutspelståget har kanske inte gått trots allt.

Har tidigare något surt konstaterat att det nog blir bottenstrid man får sikta in sig som H43:are i år. Kanske behöver det inte bli så.
Efter segrarna mot Lindesberg och Kristianstad har man nu fått kontakt med lagen uppåt, och om man hamnar i något som kan likna en formtopp med låt säga 3 raka segra så vips skulle man kunna vara på slutspelsplats.

I dagsläget skiljer det endast 3 poäng till Kristianstad som just nu innehar 8:e platsen som ju är den sista slutspelsplatsen. 2 segrar skulle därmed kunna räcka. Nu är det ju givetvis så att andra lag också plockar poäng under tiden och kan ligga före, men kanske ska man inte vara så negativ.

Om vi leker lite med siffror och olika senarior så tror jag att omkring 30 poäng kan räcka till slutspel. H43 behöver alltså vinna 10 av sina 17 återstående matcher. Kanke optimistiskt att tänka när man hittils endast vunnit 5 av 15, men allt är ju möjligt och H43 har visat i dem senaste matcherna att man är på rätt väg.

Elitserien börjar dessutom ta lite form när den nästan kommit halvvägs. Sävehof och Guif i en klass för sig. Därefter Malmö, Lugi och Skövde lite i ett vakum. Därefter följer en himla massa lag där det känns som alla slår alla, och det är till den skaran jag hoppas H43 ansluter. Gör man inte det får man istället slåss mot Lindesberg om att undvika sistaplatsen, och det vill jag helst slippa.

H43 har nu närmast Drott borta imorgon, och sedan Aranäs hemma nästa måndag. Varför inte 4 poäng i dessa matcher. Då är det bara 8 segrar kvar.
Nä skämt och sido, men det känns bättre för en supporter nu än det gjorde efter sju raka förluster. Tänk så snabbt humöret svänger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0