Semifinaldags

Efter en underbar kämpainsats mot Ungern ska Sverige nu spela semifinal mot Rumänien på Lördag. Men det satt ganska hårt åt. 5-10 minuter in i andra halvlek var min spontana känsla att det här fixar dem inte. Främst för att anfallspelet gick på kryckor.

Men främst Linnea Torstensson ville annorlunda. Jag ska erkänna att jag alltid haft lite svårt för att se Linnea Torstenssons storhet. Tycker att hon alltid har varit alldeles för ojämn för att få epiteten världsstjärna som dem svenska medierna gärna vill kalla henne. Lika hårt och bra som hon kan skjuta, lika högt och snett kan hon också skjuta. Men igår visade hon sin storhet. Trots stundtals punktmarkering trampade hon på och tog sig förbi ungerskorna och var fullständigt fenomenal när matchen skulle avgöras. Sköt hon inte själv så drog hon på sig bevakning och satte andra i lägen. Inte minst Anna-Maria Johansson som också förtjänar att nämnas.

En annan som ville annorlunda var Cecilia Grubbström. Hon började på bänken med fick komma in efter en minst sagt tveksam start av Gabriella Kain. Och till en början var väl inte Grubbström heller jätte lyckosam, men växte ut till en jätte när matchen skulle avgöras.

Glädjen när slutsignalen ljöd gick inte att ta miste på. Och att se Per Johanssons glädjetårar gjorde mig nästan lite rörd.

Inför semifinalen vill jag dock se mer mod. Kontringspelet lös med sin frånvaro mot Ungern och vid flera tillfällen hade Grubbström jättelägen att kasta på kontring men valde att ta det lugnt. Kanske på Per Johanssons order, men ändå. Anfallspelet måste också bli bättre och handla om fler än Linnea Torstensson. Försvarspelet funkar bra som det är. Och jag vill nog faktiskt se Cecilia Grubbström från start på Lördag.

Det är lika bra att slå fast det redan. Oavsett hur det går i fortsättningen är detta svensk handbolls största framgång alla kategorier sedan herrarna tog em-guld på hemmaplan 2002. HÄRLIGT TJEJER!

För oss H43:are kan tjejernas framgångar innebära problem. H43 möter Hk Malmö på bortaplan i Baltiska hallen med matchstart klocka 16.15. Om Sverige vinner semifinalen spelar dem em-final med matchstart 17.00 om jag har förstått detta rätt. En saftig krock med andra ord.
Här tycker jag att Hk Malmö och H43 tillsammans, om det är möjligt med så kort varsel, borde jobba för att ändra matchtiden. Med matchstart 15.00 hinner dem flesta hem till em-finalen. Och värsta fall missar man bara början. Detta hade varit ett sätt att anpassa sig genemot konkurrens på ett alldeles utmärkt sätt och verkligen jobba aktivt för att få upp publiksiffrorna!

Zoran Roganovic var idag gäst i Radio Malmöhus lunchboxen. Där pratar han om hur han trivs i Sverige, varför han nobbat så många bud från bättre ligor och kärleken till H43. Gå in på länken nedan och välj sändningarna mellan 12.00-12.30 och sedan också 12.30-13.00.
Det börjar först med nyheter så spola fram en 10-12 minuter så kommer det.

http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=57

Kommentarer
Postat av: Anonym

Var med och tävla om en valfri ION sport Watch på min blogg om du känner för det :P

2010-12-16 @ 16:53:08
URL: http://modegrabben.blogg.se/
Postat av: Maria

Håller helt med dig, att flytta söndagens match hade gett fler tittare på båda matcherna! Om det nu blir final för Sverige vill säga..

2010-12-17 @ 21:54:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0