Seger ett måste, IGEN!

Ja det börjar kännas som om seger är ett måste i varje hemmamatch just nu. Åtminstone när motståndet är något mer överkommligt än om det vore Sävehof eller Guif. Dock med all respekt för Aranäs som hittils gjort en mycket bra debutsäsong i elitserien.

Det finns viktiga matcher och så finns det kvällens match mot Aranäs är lite den känslan jag får. Tittar man lite på tabellen och till viss del också kommande matcher så inser man hur otroligt mycket en seger kan betyda ikväll. Vid en seger går man förbi Redbergslid, upp på samma poäng som Hammarby och med endast 3 poäng upp till en slutspelsplats. Eller ja, till och med 3 poäng upp till sjätteplats. För så jämt har det blivit. Sävehof och Guif har dragit iväg lite. Malmö, Lugi och Skövde ligger lite för sig själva på plats 3-5, men sen är det ett riktigt getingbo där det endast skiljer 5 poäng mellan kvällens motståndare Aranäs på sjätteplats och vårat älskade H43 på trettonde, så förstå hur mycket en seger ikväll skulle betyda.

Om vi istället vänder på steken och tittar neråt så är avståndet till Lindesberg 5 poäng. Problemet är att efter kvällens match har H43 två matcher mer spelade än Lindesberg. OM, och jag skriver om, H43 skulle förlora ikväll och Lindesberg skulle vinna dem två matcher man ligger efter så är avståndet hastigt, och mycket mindre lustigt endast 1 poäng. Usch och fy och nej, se nu till att vinna ikväll!

Innan uppehållet för world cup så var H43 inne i en trend där spelet såg allt bättre ut och jag hoppas att en veckas träning ger fortsatt förbättring. Det kan alltid vara vanskligt att komma igång efter ett uppehåll. Men i detta fallet har uppehållet endast varat 1 vecka så därför bör det inte ha så stor betydelse.
Försvarsspelet har varit närmast anmärkningsfritt dem senaste matcherna jag har sett, och om man bara får till anfallspelet med variation, tålamod och där man använder hela laget och fler än Zoran vågar kliva fram så har man en god segerchans ikväll.
Insåg att det inte var första gången jag skrev just detta om anfallspelet. Antingen är jag tjatig, eller också är det just detta som är nyckeln till H43 framgång.

Vågar man hoppas på en publiksiffra ikväll som kan närma sig 1000 personer? Tveksamt, att ligga näst sist i elitserien drar ju inte den medgångspublik som Lugi får börja ta del av. Tänk om folk kunde förstå hur mycket ett publikstöd betyder. H43 behöver det i större utstäckning än Lugi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0